Naturforening vil stoppe motorvej

Motorvejen uden om Silkeborg kan blive forsinket i yderligere adskillige år. Danmarks Naturfredningsforening planlægger at føre sagen helt til tops ved EU eller domstolene.

Der kan meget vel gå yderligere 5-10 år, inden der kommer asfalt på motorvejen mellem Århus og Herning på det omstridte stykke omkring Silkeborg.

Danmarks Naturfredningsforening vil nemlig gå meget langt for at forhindre, at politikerne får lov at bygge en motorvej gennem den fredede Gudenådal.

»Vi er spændte på, hvad politikerne vil gøre ved motorvejen omkring Silkeborg, når de samles efter sommerferien. Det vil være en dumhed, hvis de vælger at lægge en motorvejsbro henover Gudenådalen. Derfor vil vi føre sagen helt til tops i EU for at forhindre, at det sker,« oplyser Ella Maria Bisschop-Larsen, præsident i Danmarks Naturfredningsforening, som en hilsen til politikerne, der har bebudet, at der efter ferien skal tages en endelig beslutning.

Motorvejen kan placeres tre forskellige steder: Resendallinjen, Kombilinjen og Ringvejslinjen. Senest har der været brugt adskillige mio. kr. på at undersøge Kombilinjen for, hvordan den vil påvirke miljøet. Men selv om den linjeføring vil skåne den fredede Gudenådal, har der, siden den såkaldte VVM-undersøgelse blev offentliggjort, vist sig et klart politisk flertal for Resendallinjen, der vil føre motorvejen gennem Gudenådalen.

Det har fået naturfredningsforeningen til at lægge en plan for, hvordan man kan forhindre, at det sker.

»Vi skal naturligvis være sikre på, at vi har en holdbar sag, eller at der er mindst 50 pct. chance for, at vi kan vinde. Men vi mener, at der - hvis politikerne vælger Resendallinjen - vil være tale om en klar overtrædelse af EU-reglerne,« siger Ella Maria Bisschop-Larsen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.