Ingen kontrol af imamers holdninger

Et udvalg under Kriminalforsorgen mener ikke, at der er grund til at ændre procedurerne, når der ansættes imamer i danske fængsler. Dansk Folkeparti vil skærpe reglerne.

Et udvalg under Kriminalforsorgen, der siden marts har undersøgt, om de danske fængsler skal give plads til andre trossamfund end den danske folkekirke, vil sørge for, at der kommer ens retningslinjer for alle danske fængsler for ansættelse af imamer. Men udvalget vil ikke foreslå, at imamerne tjekkes for ekstreme holdninger.

Som det fremgik af Morgenavisen Jyllands-Posten i går, har Naveed Baig været vikarierende imam i Vridsløselille Statsfængsel. Samme imam har fra en talerstol i den islamiske organisation Minhaj-ul-Quran i 1994 gengivet en opfordring til at slå muslimer, der ikke overholder gældende islamiske regler, ihjel.

Dette får dog ikke udvalgets formand, Peter Vesterheden, til at ryste på hånden. »Det er ikke vores opgave at lave sindelagskontrol, men i en almindelig ansættelsessamtale spørger man jo også ind til, hvis der er nogle ting, man synes lyder underligt. Og når man er offentligt ansat, skal ens udtalelser være forenelige med det job, man har. Det hjælper ikke noget, at man er ansat et sted og udtaler sig fuldstændig på tværs af et job eller opfører sig helt anderledes,« siger han.

Hans Kristian Skytte, der er medlem af Folketingets retsudvalg for Dansk Folkeparti, mener, at der er brug for en streng kontrol af imamerne. »Først og fremmest må man via Forsvarets Efterretningstjeneste eller Politiets Efterretningstjeneste sørge for, at de bliver undersøgt, så vi kan være sikre på, at de ikke har en fanatisk holdning til religion. Det nytter ikke, at vi åbner lukkede fængsler for folk, der fra en talerstol legaliserer, at det kan være i orden at slå folk ihjel. Det er ikke foreneligt med dansk praksis om religionsfrihed,« siger Hans Kristian Skytte.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.