Ferien topper - alt besat

Uden reservation er det svært at finde overnatningssteder i det danske ferieland

Sommerferien i Danmark topper i den kommende uge, og hvis man ikke i forvejen har bestilt plads i feriecenter, campingplads eller på vandrehjem, bliver det svært at finde overnatningsmuligheder, viser en rundspørge.

En færdigpakket ferietur til udlandet skal man heller ikke regne med. Charterbranchen melder stort set udsolgt i de nærmeste uger.

Det varme sommervejr har sat ekstra skub i den hjemlige feriebranche, og efter en forholdsvis svag sæsonstart har sommerhusudlejerne også fundet smilet frem.

Sommerhuse

»I morgen har vi kun 20 af 6.000 huse at tilbyde,« siger salgsdirektør Hans Jørgen Rømhild, Dancenter sommerhusudlejning og Danland Feriecentre.

Over 70 pct. af de sommerhuse, der i det hele taget udlejes i Danmark, er udlejet til tyskere. En foreløbig opgørelse fra Danmarks Statistik viser, at danskerne selv tegner sig for hver fjerde feriehusovernatning i år mod hver sjette i 2004.

Generelt lejer færre dog deres sommerhus ud end i slutningen af 1990'erne. Det forklarer direktør John Brügmann, Dansommer, formand for Feriehusudlejernes Brancheforening, blandt andet med den økonomiske højkonjunktur, der gør behovet for den ekstra indtjening mindre blandt sommerhusejerne.

»Dertil kommer mange ejerskift på sommerhusmarkedet, og typisk benytter ejerne selv huset det første antal år, inden de begynder at overveje udlejning,« siger John Brügmann.

Feriecentre

Også på feriecentrene med diverse aktiviteter er der stor belægning.

»Hos os kan man være heldig at finde et par ledige dage her og der, men en uges ferie kan vi ikke tilbyde i nogle af centrene,« siger salgsdirektør Hans Jørgen Rømhild, Danland Feriecentre.

Campingpladser

Landets campingpladser bugner af telte og campingvogne for tiden til ejernes tilfredshed. De skal typisk hente 40 pct. af årsomsætningen i de danske skolers ferie, og indtjeningen tegner fint i år, vurderer Poul Fejer Christiansen, paraplyorganisationen Campingrådet.

Vandrerhjem

De omkring 100 danske vandrerhjem er også besatte.

»Der var bekymring rundt omkring hos bestyrerne over en meget mat juni. Det slår virkelig igennem, at skolernes ferie er begyndt en uge senere i år, men nu er der fuldt hus rigtig mange steder,« siger marketingchef Mette Vestergård, Danhostel.

Hun anbefaler hjemmesiden danhostel.dk, hvor det er muligt danne sig et overblik og sende en forespørgsel til det ønskede vandrerhjem. Nogle af vandrerhjemmene kan man endda booke direkte via nettet.

Charterferie

I My Travel, der sælger rejser for Spies, Tjæreborg, Ving og Skibby Rejser, melder direktør Jan Vendelbo om stor set udsolgt i de nærmeste uger.

»Selv om vejret er godt herhjemme, har vi ikke mærket til det på salget, og kunderne har i de fleste tilfælde betalt den normale udbudspris,« siger han.

Jan Vendelbo er desuden formand for brancheforeningen Rejsearrangører i Danmark, og han vurderer, at billedet er det samme i hele charterbranchen.

else.boelskifte@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.