Forstærket hjemtransport af danskere fra Libanon

I løbet af torsdagen ventes det, at godt 5000 danske statsborgere, som de seneste dage har forladt Libanon, vil være hjemme i trygge omgivelser i Danmark.

Sent onsdag eftermiddag var 420 danske statsborgere sammen med knap 200 personer fra andre lande på vej i busser fra Sidon i det sydlige Libanon til Beirut.

I Beirut venter i forvejen mange danskere på at komme hjem fra det krigshærgede land, og onsdag aften vil 300 af dem blive sejlet til Larnaka i Cypern, når den græske katamaranfærge "Akioni" sejler den første af flere ture.

Sent onsdag aften eller natten til torsdag afgår et fly fra middelhavsøen, og ligesom færgen til Cypern kommer til at sejle i pendulfart, bliver der tale om en decideret luftbro med det formål at få danske statsborgere hjem til Danmark.

Mad og drikke

På et pressemøde onsdag i Udenrigsministeriet oplyste Lars Thuesen, chef for ministeriets borgerservice, at lidt over 1000 onsdag aften eller tidligt torsdag ventes at rejse hjem med fly fra Syriens hovedstad, Damaskus.

350 danske statsborgere forlod onsdag aften Beirut på katamaranfærgen "Akioni" med kurs mod Cypern. Det oplyser skibets chef, kaptajnløjtnant Tue Lippert.

Han anser ikke opgaven for decideret farefuld.

- Jeg føler mig som professionel søofficer tryg, siger Tue Lippert, der blandt andet henviser til, at skibet bliver ledsaget af et krigsskib både ind og ud af havnen i Beirut, hvor bomberne falder og kaotiske tilstande hersker.

Han befinder sig endnu i den cypriotiske havneby Larnaka og forventer selv at gå om bord torsdag morgen, når skibet skal retur til krigszonen og Libanon.

Skibet fik onsdag en sikkerhedsgodkendelse, og det betyder, at skibet de kommende dage forventes at pendle frem og tilbage mellem Beirut og Cypern.

Ifølge kaptajnløjtnanten får folk mad og drikke om bord, mens et kriseberedskab af blandt andre læger og psykologer venter i Larkana.

Det er den danske regering, som har lejet katamaranen. Og netop skibstypen er en god idé, fordi der er tale om en hurtigfærge.

Det vurderer Tue Lippert, der bliver den øverst ansvarlige på skibet, som ventes at være tilbage i Beirut omkring torsdag middag.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.