DF-forslag kaldes ondskabsfuldt og overflødigt

Forslaget om at tjekke de flygtende fra krigen i Libanon en ekstra gang for socialt bedrageri er både overflødigt og "ondskabsfuldt" over for folk, der har været ude for voldsomme oplevelser, mener Dansk Socialrådgiverforenings næstformand, Bettina Post.

Muren mellem danskere og nydanskere forhøjes, og arbejdet for socialrådgiverne bliver sværere, mener hun om forslaget fra Dansk Folkepartis Søren Espersen.

- Det må jo vække vrede hos alle dem, der ikke har gjort noget, de ikke må. De er taget på ferie som os andre, men er blevet ramt af voldsomme, ubehagelige oplevelser. Og så står der så står en velnæret dansker og siger: "gad vide, om de også snyder staten samtidig", siger Bettina Post.

- Mange nydanskere bliver påvirket af hele tiden over en kam at blive hængt ud som nogen, der snyder og bedrager, ikke vil integrere sig og er kriminelle og voldelige og alt muligt.

Desuden er forslaget overflødigt, fordi kommuner og a-kasser i forvejen har pligt til at sikre, at arbejdsløse på kontanthjælp og understøttelse står til rådighed, så de er klar til at tage et arbejde, påpeger Bettina Post.

Hun siger, at mange nydanskere i forvejen oplever sig selv som andenrangsborgere, blandt andet på baggrund af den retorik, som Dansk Folkeparti står for. Mange muslimer tror, at nedsættelserne af kontanthjælpen, som rammer alle, er en straf for angrebet på USA 11. september 2001.

Socialrådgivernes næstformand har bemærket af tv-interviews med flygtningene, at de taler dansk og derfor må have boet længe i Danmark.

- Formentlig er mange af dem i arbejde. I hvert fald kender de betingelserne for at rejse ud af landet, hvis de ikke er. Det er endnu en sten på en mur mellem danskere og nydanskere at sige, at de skal konkontrolleres ekstra, fordi vi kan se, at de har været ude at rejse, så "det garanteret er fup og svindel det hele".

- Det gør det svært for os, at vi skal mistænkeliggøre nogen, samtidig med at det er vores opgave at bidrage til at hjælpe dem videre med at blive godt integreret i Danmark. Vi kommer til at sidde som repræsentanter for et land, der i virkeligheden ikke ønsker, at de her mennesker bor her, siger næstformanden i Dansk Socialrådgiverforening.

Arbejdsløse på kontanthjælp må ikke tage til udlandet, medmindre det er aftalt med kommunen for eksempel ved dødsfald. Hvis socialrådgiveren har mistanke om udlandsrejser, kan passet hos kontanthjælpmodtageren blive kontrolleret.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.