Lempeligere regler for at grille på altanen

Et 45 år gammelt forbud mod at grille i carporte og på altaner i Danmark har udviklet sig til en hed sommersag hos Beredskabsstyrelsen.

Årsagen er to artikler i Morgenavisen Jyllands-Posten, som siden den tidlige grillsæson har medført en lang række henvendelser til myndigheden i Birkerød.

I bekendtgørelse nr. 66 om brug af ild og lys m.v. fra 1961 hedder det nemlig, at det ikke er tilladt at anvende flyttelige og midlertidige ildsteder - herunder en grill - tættere end fem meter på bygninger med hårdt tag uden en særlig tilladelse fra brandmyndighederne.

Brev til kommuner

Beredskabsstyrelsen har for længst erkendt, at bekendtgørelsen fra 1961 ikke er tidssvarende, men i stedet for at ændre på lovteksten, har myndigheden i første omgang sendt et brev ud til samtlige kommuners redningsberedskab med en beskrivelse af forhold, der alligevel gør det muligt at grille på altanen eller i carporten.

»Man skal stadig have en tilladelse fra de lokale brandmyndigheder for lovligt at grille mindre end fem meter fra en bygning med hårdt tag, men hvis man følger de anvisninger, som vi nu har givet, vurderer vi, at det kan ske forsvarligt ud fra et brandsikkerhedsmæssigt synspunkt,« forklarer René Ruusunen, brandtekniker ved Beredskabsstyrelsen.

Han oplyser, at de kommunale redningsberedskaber indtil nu har set meget forskelligt på grillbekendtgørelsen. Nu er der imidlertid åbnet for en ensretning, og bl.a. har Aalborg Kommune lagt Beredskabsstyrelsens nye vejledning for at grille på altaner og i carporte ud på sin hjemmeside.

henrik.skov@jp.dk

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.