Højere hashbøder

Fremover skal det koste en klækkelig bøde, hvis man bliver taget med euforiserende stoffer. Hidtil har en lille klump hash eller et par ecstasypiller i lommen givet en bøde på 300 kroner, uanset om det var nok så meget til eget forbrug.

Men justitsminister Lene Espersen (K) skriver i et svar til formanden for Folketingets retsudvalg, Peter Skaarup (DF), at rigsadvokat Henning Fode for øjeblikket er ved at lave en generel revision af bødekataloget.

- I den forbindelse vil Rigsadvokaten som følge af den almindelige pris- og lønudvikling siden sidste revision af bødekataloget i 1991 foretage en regulering af bødetaksterne, således at minimumbøden fremover bliver forhøjet. Dette vil tilsvarende gælde bøder, der meddeles efter lov om euforiserende stoffer, skriver Lene Espersen.

Justitsministeren oplyser, at Københavns politidirektør, Hanne Bech Hansen, også har rettet henvendelse til Rigsadvokaten for at få hævet bøderne, fordi hun mener, at "bødeniveauet for besiddelse og salg af mindre mængder hash er for lavt".

Selv om salg af euforiserende stoffer som hovedregel straffes med fængsel, så kan salg af små mængder hash, der må anses for enkeltstående tilfælde, dog straffes med bøde. Derimod er straffen ved besiddelse af hash til eget brug som udgangspunkt en bøde.

Indtil 2004 var det ellers normalt, at folk slap med en advarsel, hvis de blev standset med op til 10 gram hash i lommen til eget forbrug. Det samme gjaldt, hvis de blev stoppet med 0,2 gram af et hårdt stof.

De nye, højere hashbøder forventes at træde i kraft efter sommerferien, når Henning Fode udsender en ny såkaldt rigsadvokatmeddelelse om strafpåstande i narkotikasager.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.