Overskud af kommunale chefer på høj løn

Flere end to ud af tre kommuner har et overskud af ledere, som får et mindre ledelsesansvar i fremtidens sammenlagte komuner, men beholder den samme løn. Det viser en rundspørge, som Morgenavisen Jyllands-Posten har foretaget.

I kommunernes forening, KL, bekræfter chefkonsulent Jan Struve Poulsen, at kun meget få ledere vil blive ramt af afskedigelser i forbindelse med reformen.

»Det er jo en dyr løsning at skille sig af med disse folk, fordi de skal have løn i lang tid bagefter. Derfor forsøger kommuner at finde fornuftige job, og det lykkes også i langt de fleste tilfælde. De fleste job er fagligt godt begrundet, men naturligvis er der også eksempler, hvor det primært handler om at få kabalen til at gå op. Der er ingen tvivl om, at vi vil se en del overgangsfigurer rundt omkring, og at en del stillinger vil forsvinde,« vurderer Jan Struve Poulsen.

»Reformen giver i første omgang nogle store direktioner og mange nye konsulentstillinger til tidligere ledere, men i løbet af nogle år vil direktionerne blive slanket. Det samme vil også ske på andre niveauer, fordi vi vil se institutioner blive lagt sammen,« forudser ledelsesekspert, professor Kurt Klaudi Klausen fra Syddansk Universitet.

Erfaringen fra Bornholm

Han henviser til den nye Bornholms Regionskommune, der ved kommunesammenlægningen i 2003 fik en direktion med hele syv direktører. De fem kommunaldirektører fra de fem sammenlagte kommuner plus en amtsdirektør og en sygehusdirektør.

I dag er direktionen på vej til at blive reduceret til fire personer, og der er også blevet færre og større institutioner.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.