Justitsministeriet lukker Scandinavian Star-sag

Der er ikke grundlag for yderligere efterforskning, mener Justitsministeriet.

Branden på Scandinavian Star, som 7. april 1990 kostede 158 livet, skal ikke være genstand for yderligere gransken.

Det mener Justitsministeriet, der har kigget nærmere på sagen efter en klage over et tidligere afslag fra bl.a. Støttegruppen efter Scandinavian Star-Ulykken.

Og dets konklusion er klar: Det afslag, som Rigsadvokaten gav i januar 2005, var korrekt, mener Justitsministeriet, som dermed vil have sagen lukket.

"Justitsministeriet har ud fra en samlet vurdering ikke fundet grundlag for at ændre Rigsadvokatens afgørelse af 28. januar 2005 om ikke at genoptage efterforskningen i sagen," skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

Mike Axdal, talsmand for Støttegruppen efter Scandinavian Star-Ulykken, var torsdag var til møde med ministeriet om afslaget. Han mener, at sagen ikke stopper med Justitsministeriets afslag.

"Det kan godt være, at sagen stopper i myndighedernes regi, men den stopper ikke i det politiske. Retsudvalget afventer den afgørelse, der er kommet i dag, og man har en betænkning liggende, der skal behandles den 17. august om nedsættelse af en kommissionsdomstol eller en kommissionsundersøgelse. Sidst de havde sagen til behandling, kunne man godt have vedtaget, at det var det, man ville gøre, men der forbeholdt Socialdemokratiet sig, at man afventede afgørelsen fra Justitsministeriet," siger Mike Axdal.

Derfor ser han positivt på afslaget, da det dermed åbner for, at sagen kan blive undersøgt objektivt gennem en kommissionsundersøgelse. Det er der efter hans opfattelse politisk flertal for i Retsudvalget for.

"Jeg tror, at det kan være en fordel, at Justitsministeriet stadfæstede Rigsadvokatens afslag. Nu er er der faktisk mulighed for, at sagen bliver undersøgt objektivt. Nu undgår vi, at den bliver kastet tilbage i en ny efterforskning i politiregi, hvor det er de samme politifolk, der afgør de nye momenter i sagen ud fra de gamle oplysninger. Det ville betyde, at vi havde stået med samme resultat efter en ny vurdering," påpeger Mike Axdal.

Han vil nu hjem og granske ministeriets afgørelse nærmere.

"Jeg skal hjem og splitte afgørelsen ad. Der er rigtig mange fejl i den konklusion, som ministeriet har truffet, og de fejl er jeg på vej hjem for at skitsere," siger han.

null

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.