Officersflugt fra forsvaret

Danske officerer flygter i disse år fra forsvaret. En opgørelse fra forsvarsminister Søren Gade (V) viser, at i de seneste fire år er den samlede årlige afgang af officerer steget fra 33 i 2002 til 85 i 2005.

- For alle værn har der de senere år været en stigning i antallet af officerer, der søger orlov eller tager afsked med forsvaret, skriver Søren Gade i en række svar til SF's formand, Villy Søvndal.

Ifølge forsvarsministeren "vurderes" stigningen at skyldes tre ting: Mange flytninger på grund af omstruktureringen af forsvaret i forbindelse med det seneste forsvarsforlig, de øjeblikkelige gunstige vilkår på det civile arbejdsmarked, samt det øgede internationale engagement som betyder, at den enkelt officer oftere sendes ud.

Forsvarskommandoen har dog ikke undersøgt sammenhængen mellem udsendelserne og officersflugten

Forsvaret må samtidig i højere grad end tidligere - men dog i et "begrænset omfang" - anvende personel fra de øvrige værn i forbindelse med udsendelse af de internationale styrker, der ellers traditionelt opstilles af hæren.

Ved den seneste optælling i juni 2006 kom de 1214 fra hæren, mens flyvevåbnet stod for 51, søværnet 30 og hjemmeværnet fem.

- Etableringen af Forsvarets Personeltjeneste har muliggjort, at der ved udvælgelse af personel til en specifik stilling kan søges blandt alle forsvarets medarbejdere for at finde den bedst egnede til stillingen. Forsvaret udsender ikke personel i internationale missioner, med mindre den enkelte har gennemgået den uddannelse, der kræves for at kunne bestride den pågældende funktion. Det vil således ikke være muligt at anvende personel fra flyvevåbnet og søværnet i hærens egentlige kampenheder, såfremt de ikke har gennemgået hærens reaktionsstyrke-uddannelse, suppleret med missionsuddannelsen, skriver forsvarsministeren.

Personel fra flyvevåbnet og søværnet anvendes derfor primært i såkaldt specialistfunktioner som mekanikere, kokke, kølemontører og militærpolitipersonel samt i opgaver i forbindelse med civilt-militært samarbejde.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.