S: Parterne bør indstille skydningen

En mellemøstlig krig bør undgås. Derfor bør Israel, Hizbollah og Libanon indstille væbnede angreb, siger udenrigsordfører Jeppe Kofod (S).

Det internationale samfund bør opfordre Israel, Hizbollah-militsen og Libanon til at indstille de væbnede angreb. Ingen parter har en interesse i endnu større ustabilitet i Mellemøsten.

Det siger Socialdemokratiets udenrigsordfører, Jeppe Kofod, til Ritzau efter den seneste militære optrapning. Den kan udvikle sig til regulær krig efter Israels bombeangreb torsdag mod Beiruts lufthavn samt blokade af Libanons middelhavskyst, advarer han.

- Man må indtrængende opfordre parterne til at indstille skydningen. Bombardementet af Beiruts internationale lufthavn er en voldsom optrapning, der ender i en slags krig. Det vil være til stor skade for begge lande, hvis det ender sådan. Vi må sige til både Israel, Hizbollah-militsen og Libanon, at de må gøre alt for at stoppe de væbnede angreb mod hinanden, siger Jeppe Kofod.

Han forstår, at Israels regering afviser at forhandle med Hamas og Hizbollah om at udveksle tre tilfangetagne israelske soldater med dømte palæstinensere og medlemmer af Hizbollah. Det kan blive en glidebane. Alligevel bør den israelske regering overveje at tale med modparten, mener han.

- Man er nok nødt til at tale med dem eller i praksis vise, at man ønsker en fredelig løsning. Man er nødt til at tale måske uofficielt med modparten. Ingen har en interesse i en krig på grænsen mellem Israel og Libanon, siger Jeppe Kofod.

Dansk Folkeparti opfordrer regeringen til at lægge pres på især Syrien og Iran for at stoppe deres støtte til Hizbollah-militsen, siger udenrigsordfører Søren Espersen i en pressemeddelelse.

- Libanons store ulykke er, at Syrien og Irak misbruger deres indflydelse i libanesisk politik til at give Hizbollah frit lejde til at føre terrorkrig mod Israel fra det sydlige Libanon, siger han.

Nøglen til at løse konflikten ligger i Syriens hovedstad, Damaskus, hvorfra terrorhandlinger fjernstyres mod Israel og Libanon, mener Søren Espersen.

- Israel er under pres fra terrororganisationer både fra syd i form af Hamas og fra nord i skikkelse af Hizbollah, de begge har som mål at udslette staten Israel, siger han.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.