Gensplejset is på vej til Europa

Allerede om to-tre år kan genmodificerede is være til salg i Danmark og resten af Europa.

Den europæiske fødevaregigant Unilever - der producerer is som Frisko, Magnum og Carte d'Or - har ved hjælp af gensplejsning udviklet et protein, der blandt andet giver mulighed for at producere is med mindre sukker og fedt.

Unilever har i første omgang søgt om tilladelse til at sælge isen i Storbritannien.

- Hvis proteinet kommer igennem en EU-godkendelse, kan vi benytte det i alle EU-lande, siger Unilevers nordiske kommunikationsdirektør, Ulf Turen, til Ingeniøren.dk.

Hvis de britiske myndigheder siger ja, går ansøgningen videre til EU's videnskabelige komité, der forventes at give endelig godkendelse i løbet af to-tre år.

Proteinet er en kopi af et naturligt protein fra fisk, der lever i ekstremt kolde nordvestatlantiske farvande.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.