Prisopgave 2002

Jyllands-Postens Fond udskriver også i 2002 en prisopgave om et væsentligt samfundsmæssigt emne. De tre bedste besvarelser vil blive belønnet med hhv. 100.000 kr., 50.000 kr. og 25.000 kr. Skulle der mod forventning ikke indkomme kvalificerede bidrag, er det dommerkomiteens afgørelse, om der overhovedet skal uddeles nogen priser.

Emnet for prisopgaven 2002:
Danmark i verden
Hvad vil vi? Hvad kan vi?

Bemærkninger:
Der ønskes en diskussion af de store udfordringer, Danmark som nationalstat og et i kulturel henseende homogent samfund står over for i den moderne verden. Bærende danske institutioner og traditioner sættes mere og mere under pres af internationale institutioner og indvandrere med fremmed kulturbaggrund. Folkekirkens særstatus og Folkeskolens undervisning i kulturbærende fag som historie og kristendomskundskab anfægtes. Selve velfærdsstatens overlevelse på lidt længere sigt diskuteres. Befolkningen deler sig efter hidtil ukendte skillelinier, og der tvivles på det politiske systems reelle handlemuligheder. Hvad vil og hvad kan Danmark gøre for at påvirke udviklingen? Både her og i resten af verden.

Besvarelsen skal fylde 50-100 maskinskrevne A4-sider à ca. 2000 anslag. Den skal være udformet i et alment tilgængeligt sprog, som ikke kræver særlige forudsætninger. Jyllands-Posten vil medvirke til at få de tre vindende besvarelser publiceret, såfremt de skønnes egnede dertil. Under alle omstændigheder vil de tre forfattere blive anmodet om at skrive et (uhonoreret) resumé af deres besvarelse i kroniklængde til offentliggørelse i Jyllands-Posten.

Besvarelsen skal være Jyllands-Posten i hænde senest den 8. april 2002. Den sendes til Jyllands-Postens Fond, Grøndalsvej 3, 8260 Viby J. Vinderne vil få direkte besked omkring 7. juni 2002. Resultatet af konkurrencen vil blive meddelt i forbindelse med årsmødet i Jyllands-Postens Fond fredag den 14. juni og omtalt i Jyllands-Posten lørdag den 15. juni 2002.

Konvolutten skal være påtegnet: "Prisopgave", og vi anmoder forfatteren om at indsende den anonymt under mærke ledsaget af en lukket konvolut forsynet med samme mærke og indeholdende forfatterens navn, adresse, telefonnummer og evt. e-mail adresse. Også gerne et kort CV. Denne konvolut vil ikke blive åbnet, med mindre forfatteren tillader det. Et manuskript, der ikke vinder i konkurrencen, vil - med mindre andet ønskes - blive destrueret sammen med den uåbnede navnekonvolut.

Fastansatte på Jyllands-Posten kan ikke deltage.

De indkomne besvarelser vil blive bedømt af en dommer-komité, bestående af:

Bent Jensen - Carl Henrik Koch - Ole T. Krogsgaard - Per Stig Møller - Ralf Pittelkow - Tor Tolstrup - Margrethe Vestager
Asger Nørgaard Larsen, formand
Thor A. Bak, sekretær,
MORGENAVISEN Jyllands-Postens Fond

Sidste års prisvindere (pdf-format):
Vinderopgaven 2001: Frihed og fornuft

Andenpladsen 2001: Engle og syndere

Tredjepladsen 2001: En fortælling, der rummer det hele

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.