Få lyspunkter i en elendig og uanstændig valgkamp

Så er turen kommet til vælgerne. Når de i dag beslutter sig for, i hvilken retning folkestyret skal trækkes, kan de se tilbage på en forvirret valgkamp med fokus på udlændinge og integration. Men også en valgkamp, hvor det i de store velfærdsspørgsmål knap har været til at skelne mellem Socialdemokratiet og Venstre. Alle er blevet lovet forbedringer, uden at nogen skal betale. De landsdækkende aviser gør tirsdag status over tre ugers valgkamp.

Politiken skriver, at i debatten om indvandrere og flygtninge har alle de store partier svigtet og resultatet er blevet en debat på Dansk Folkepartis præmisser.

Berlingske Tidende konkluderer, at vælgerne kan se tilbage på en forvirrende valgkamp. Eksperimentet med at slå kommunalvalg og folketingsvalg sammen har været fatalt, for de landspolitiske spørgsmål har fuldstændig overskygget de lokalpolitiske. Avisen skriver videre, at aldrig tidligere er der lovet så meget til så mange, uden at nogen skulle betale. Og det gælder stort set alle partier. "Selv de Radikale, der ellers har en selvpinerisk svaghed for at love vælgerne skatteforhøjelser og andre ubehageligheder, er vendt 180 grader og pressede statsministeren til at love skattelettelser".

B.T. skriver bl.a., at et valgnederlag bliver et hårdt slag for Socialdemokratiet, der næsten uundgåeligt vil havne i en krise. "Et såret socialdemokratisk parti er næppe til rådighed for politiske kompromiser. Det vil tvinge Anders Fogh til at bruge flertallet med Dansk Folkeparti", skriver B.T.

Jyllands-Posten mener, at strømmen af falske påstande frem til dagens valg afspejler lige dele desperation og kynisme hos Socialdemokratiet og dets gamle venner i arbejderbevægelsen.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen