Regeringen må håbe på et mirakel

Der skal et vælgermæssigt jordskred til at forhindre en valgtriumf for Anders Fogh Rasmussen (V) på tirsdag.

I en ny meningsmåling fra PLS Rambøll fortsætter Socialdemokratiet tilbagegangen, mens Venstre stormer fremad: Med 32,5 procent af stemmerne står partiet til at blive Folketingets største.

Samtidig viser målingen, at vælgerne er ved at give et rent flertal til Venstre, de konservative og Dansk Folkeparti.

De tre partier kan mønstre 89 mandater og skal derfor kun have støtte fra et af de fire nordatlantiske medlemmer for at virkeliggøre S-toppens mareridt om et rent VKO-flertal.

Samlet råder den borgerlige blok, V, K, O, CD og Kristeligt Folkeparti over 98 mandater mod 77 til Socialdemokratiet, de radikale, SF og Enhedslisten. 22 procent af vælgerne er dog stadig i tvivl.

Poul Nyrup Rasmussen (S) erkender, at det bliver svært at vinde:

»Jeg er klar over, at det er op ad bakke. Nu gælder det om at komme ud på gader og stræder for at overbevise de mange tvivlere,« siger statsministeren

Han advarer samtidig mod udsigten til en borgerlig regering:

»Jeg frygter, at vi kommer til at opleve et meget forandret Folketing. Et folketing i kaos. Det tegner til en borgerlig regering baseret på det yderste højre. Tiden er ikke til splittelse og konflikter, men sammenhold,« siger Poul Nyrup Rasmussen.

Venstre ser frem til et regeringsskifte:

»Jeg glæder mig meget over udsigten til en ny regering efter valget, hvis målingen holder,« siger Venstres politiske ordfører Ulla Tørnæs.

Hun afviser, at udsigten til et rent VKO-flertal vil rokke ved Anders Fogh Rasmussens planer om også at invitere CD og de kristelige med i regeringen, uanset at Pia Kjærsgaard truer med ikke at støtte en sådan konstellation.

I et forsøg på at vende meningsmålingene lancerer Socialdemokratiet i dag et nyt skoleudspil, der bl.a. vil betyde, at eleverne skal have undervisning i engelsk fra 3. klasse.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen