*

Indland

Kommune stopper stresskursus: Sendte 10 ledere til Kreta for 215.000 kroner

Næstved Kommune fastholder, at kurset var nødvendigt, mens borgmesteren nu vil have sagen undersøgt.

Her på stranden på Kreta skulle 10 ledere i Næstved Kommune på stress-kursus. Det har udløst hård kritik. Arkivfoto

»Vil du hvile mere i dig selv ud fra en dybere selvindsigt?«

Så skal du måske læse videre i brochuren for det stresskursus på den græske ferieø Kreta, som Næstved Kommune netop har fået hård kritik for at sende 10 ledere afsted på.

De 10 ledere skulle ifølge centerchef i Center for Politik og Udvikling i Næstved Kommune, Birgitte Eriksen, alle sendes på kurset, fordi de har været i »pressede situationer.«

Det oplyste hun til Ekstra Bladet tirsdag.

Venstre-veteran trækker sig fra politik lige inden valg

»Der har været kritik af, at kurserne er foregået på Kreta, og det kan jeg godt forstå, for Kreta lyder jo mere eksotisk end Svendborg. Vi har dog taget en vurdering af, hvilke kurser der ville give bedst resultater og være gavnlige for vores medarbejdere. På det grundlag har vi valgt kurserne på Kreta. Så jeg forstår slet ikke kritikken af, at det skulle være en ferie i sus og dus,« lød det.

Vi skal have undersøgt, om der er blevet overtrådt nogle regler
Carsten Rasmussen (S), borgmester i Næstved Kommune

Hun kan derfor godt forsvare over for Ekstra Bladet, at kurset sammenlagt har kost 215.000 skattekroner. Hun fortæller, at der er kurser i Danmark, der er dyrere, og at det derfor var det rigtige valg for de omtalte medarbejdere.

Det var en artikel i Sjællandske Medier lørdag, der satte gange i debatten om stresskurset på Kreta.

Personalechef i Næstved Kommune, Poul Erik Sehested Kristensen, afviste blankt overfor avisen, at kurset er en skatteyderbetalt badeferie.

»Formålet med turen er, at den enkelte leder bliver afklaret i forhold til egne lederevner og efterfølgende kan skabe dialog med kolleger og borgere,« sagde han.

Afsløringen fik byrådsmedlem for Socialdemokratiet i Næstved Kommune Per Sørensen op af stolen.

»Min kaffe skvulpede over, da jeg læste avisen lørdag. Jeg blev meget forarget, for vi har mange dygtige medarbejdere i kommunen, som også går ned med stress - vi har sparet og lavet strukturændringer - hvad gøres der for dem?« sagde han til Sjællandske mandag.

Næstved Kommune besluttede tirsdag at sætte en stopper for stresskurserne til Kreta. Borgmester Carsten Rasmussen (S) har nu bedt økonomidirektør Rie Perry om en redegørelse.

»Vi skal have undersøgt, om der er blevet overtrådt nogle regler. Det er nok brug for, at der bliver givet et gult kort,« fortalte Carsten Rasmussen til Sjællandske tirsdag.

Man ved nemlig ikke, hvem i kommunen der har taget beslutningen om at sende de 10 medarbejdere på kursus. Men det vil borgmesteren nu finde ud af.

Kursusrejsen med titlen 'Invester en inspirerende uge i dit lederskab' varede fra 27. september til 4. oktober.

Afsløringen i Næstved Kommune sker kun lidt over en måned før kommunalvalget den 21. november.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her