Indland

Ulve er gået i fotofælder i Slesvig-Holsten

Myndighederne har siden juli i tre tilfælde konstateret ulve i Nordtyskland. Ingen ved, hvor de er nu.

Selv om Slesvig-Holsten er lige på den sydlige del af den dansk-tyske grænse, er der ingen, der siger, at de er draget videre til Danmark. Arkivfoto

Myndighederne i Slesvig-Holsten har inden for den seneste halvanden måned med sikkerhed registreret ulve ved tre tilfælde.

Det er ikke klart, om det er tre forskellige ulve, men noget tyder på, at der i hvert fald er mindst to.

En ulv blev fotograferet i en fotofælde 31. juli nær Weede i det sydøstlige Slesvig-Holsten, skriver avisen Lübecker Nachrichten, der også fortæller om de to øvrige tilfælde.

31. august blev en ulv, der ser anderledes ud, filmet i en anden fotofælde i Plön nær Neumünster.

I mellemtiden er der konstateret ulve-dna på resterne af et rådyr - også nær Weede.

Det er ikke klart, hvor ulvene er henne nu. Selv om Slesvig-Holsten er lige på den sydlige del af den dansk-tyske grænse, er der ingen, der siger, at de er draget videre til Danmark.

- Vi ved det ikke. De kan også være taget sydpå, hvor de kom fra, siger Jens Uwe Matzen til Ritzau.

Han er Slesvig-Holstens såkaldte ulvekoordinator for delstatsmyndighederne i Kiel.

Matzen siger, at han har 70 personer rundt om i Slesvig-Holsten til at hjælpe sig, både med iagttagelser og med anmeldelser om dyr, som kan være angrebet af ulve.

Desuden er der meget informationsarbejde.

De tre seneste tilfælde af ulve er 37. 38 og 39. gang, at der med sikkerhed er konstateret ulve i Slesvig-Holsten siden 2013.

Det menes, at ulve, der er i Danmark, er kommet over grænsen fra Tyskland, men i Nordtyskland er der ingen ulve, der lever fast, siger Jens Uwe Matzen.

- I hvert fald ikke så vidt vi ved. De ulve, vi ser, er på gennemrejse. De tager nordpå eller sydpå igen, siger han.

29 års fredning af ulven kan snart være slut i Grønland

- De bryder sig næppe om forholdene. Her er sparsomt med skov, og vi har tre store motorveje, der skærer igennem Slesvig-Holsten.

Siden 2013 er der registreret 84 angreb på husdyr i delstaten. Jens Uwe Matzen mener dog, at 70 procent af angrebene kan tilskrives hunde.

Ifølge Lübecker Nachrichten lever der anslået mellem 120 og 130 vilde, voksne ulve i Tyskland.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her