Indland

Kontroversiel Facebook-gruppe er genopstået i ny version

Offensimentum er genopstået. Mandag blev siden ellers lukket af Facebook.

Den kontroversielle Facebook-side Offensimentum genopstår i en version 2.0.

Mandag blev siden ellers lukket af Facebook på grund af en koordineret chikane mod en blogger.

Stor Facebook-gruppe lukket efter angreb på blogger

Den første version af Offensimentum havde omkring 105.000 medlemmer. På mindre end et døgn har den nye version fået flere end 9000 medlemmer.

Det skriver fyens.dk.

Gruppen blev i første omgang lukket, efter at flere medlemmer havde angrebet bloggeren Karina Muriel Mimoun via nettet og havde ytret trusler mod hende.

Det skete, da hun på bloggen Sweet Chili afslørede hvordan en af bagmændene bag gruppen solgte snus og var begyndt at sælge et computerspil.

Offensimentum er kendt som et onlineforum, hvor medlemmerne blandt andet deler nøgenbilleder og udsætter andre mennesker for chikane og mobning.

- Jeg har tidligere skrevet om blandt andet digital svindel og svindlere på min blog, men der var jeg aldrig udsat for så meget chikane, som jeg har været efter at have skrevet en artikel om Offensimentum.

- Det er tankevækkende, har Karina Muriel Mimoun udtalt til DR.

I gruppen blev medlemmerne opfordret til at "kneppe" journalistens liv. Herefter fulgte store mængder chikane mod både bloggen og Karina Muriel Mimoun personligt. Hun har politianmeldt flere af tilfældene.

5699 står stadig i kø for at blive godkendt til den nye side, oplyser Rasmus Glud, der er medlem af gruppen, til fyens.dk.

Man kommer med i gruppen ved at blive inviteret af en af gruppens administratorer eller eksisterende medlemmer.

- At den gamle gruppe blev lukket er et kæmpe fuck dig til ytringsfrihed, et fuck dig til humor og et fuck dig til os som fællesskab, skriver en af brugerne i den nye gruppe ifølge fyens.dk.

Facebookgruppen Offensimentum og profilerne bag risikerer at blive slettet af Facebook. Det fremgår af en mail fra Facebooks nordiske pr-firma til Ritzau.

- Alt indhold reguleres af det samme sæt regler, uanset hvor på platformen det befinder sig. Indhold, der overskrider disse regler, vil blive fjernet, når Facebook modtager en anmeldelse, ligesom grupper eller profiler, der gentagne gange bryder reglerne, risikerer at blive slettet permanent.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland

Lillelund: Når pressen kollektivt ikke vil vide noget

Niels Lillelund
Finansministerens pressemøde om indvandringens pris var en sær forestilling.
Annonce
Annonce
David Nielsen til spillerne: »Nu skal I score«
I lørdags holdt AGF buret rent for tredje gang i lige så mange superligakampe i 2018. Omvendt har aarhusianerne kun formået at score ét mål i de tre kampe, men det bekymrer ikke træner David Nielsen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her