Annonce
Indland

Støjberg har føjet to personer til listen over »hadprædikanter«

Listen omfatter nu 10 personer.

Ismail al-Wahwah, som er australier (t.v.) og Alparslan Kuytul, som opholder sig i Tyrkiet (t.v.) har fået to års indrejseforbud.

Integrationsminister Inger Støjberg (V) har føjet to ekstra prædikanter på listen over navngivne, religiøse forkyndere, som ikke må rejse ind i Danmark.

Fakta: Listen over hadprædikanter

Det oplyser ministeren på Facebook.

»Hadprædikanter er ondskabens fangearme, og vi har alt for ofte set hvordan de indfanger og opfordrer til had og terrror. Vi skal ikke lægge jord til disse hadprædikanter, som forsøger at omstyrte vort land,« skriver ministeren.

Det drejer sig om Alparslan Kuytul, som stammer fra Tyrkiet, hvor han også opholder sig, og Ismail al-Wahwah, som er australier og bosat i Australien.

To nye prædikanter er placeret på Danmarks sanktionsliste

Med de seneste tilføjelser omfatter listen nu 10 personer.

Den offentlige, nationale sanktionsliste er udfaldet af en aftale fra foråret 2016.

Aftalen blev indgået mellem Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti om »initiativer rettet mod religiøse forkyndere, som søger at undergrave danske love og værdier og understøtte parallelle retsopfattelser«, fremgår det af Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmeside.

Man kan blive optaget på den nationale sanktionsliste, man i sit virke som religiøs forkynder har udvist en adfærd, der giver grund til at tro, at man vil udgøre en trussel mod den offentlige orden i Danmark. Derudover skal der være en vis sandsynlighed for, at udlændingen vil rejse ind i Danmark.  

Udlændinge med opholdstilladelse i Danmark, eller som er omfattet af EU-reglerne, kan ikke optages på listen. Indrejseforbuddet varer i to år.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her