Indland

Dokumentar: Flystyrtet på Færøerne blev den største ulykke i Forsvarets historie

I 1996 styrtede et dansk militærfly ned på Færøerne. Alle om bord omkom.

I videoen herover fortæller de to tidligere soldater Brian Bækgaard og Jens Tømmerup om, hvordan de var med til at rydde op efter ulykken og om, hvad den voldsomme oplevelse har gjort ved deres liv efterfølgende.

Historien om den skæbnesvangre ulykke fortælles i fire afsnit og trækker tråde fra 1996 til idag.

I denne uge er det 21 år siden, at et Gulfstream-fly med ledelsen af det danske forsvar styrtede ned under indflyvningen til Vágar Lufthavn på Færøerne.

Styrtet var den største ulykke i Forsvaret siden Anden Verdenskrig. I dag, mere end to årtier senere, er der stadig mennesker, som påvirkes af det i hverdagen.

Igennem fire afsnit fortæller Jyllands-Posten historien om flyet, Danish Air Force 330, som den huskes af de lokale, toppen i Forsvaret, højtstående politikere, historikere, ansatte i lufthavnen og de unge soldater, der ryddede op.

Fortællingen strækker sig fra årene op til ulykken og frem til i dag, hvor flere familiefædre kæmper med PTSD; én kamp du også kan læse mere om i avisen og her på Jyllands-Posten.dk søndag den 6. august.
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her