*

Indland

Politiet vil have et totalt forbud mod unge under 18 år i det fynske natteliv

Det er ifølge Fyns Politi i dag svært at kontrollere, om de unge mellem 16 og 18 år bliver sendt hjem til tiden.

Fyns Politi vil desuden have etableret adgangskontrol. Arkivfoto: Mogens Klindt

Det skal ikke være tilladt for unge under 18 år at komme ind på fynske diskoteker samt efter klokken 23.00 at opholde sig på steder, som kan omdannes til diskoteker, skriver TV2 Fyn.

Sådan lyder det fra Fyns Politi, der ønsker et totalforbud.

»På et eller andet plan, synes vi, at det er lettere at administrere både for de unge mennesker, men også for restauratørerne, at der er ens regler over hele Fyn,« siger Janne Svärd, der er chefkonsulent ved Fyns Politi, til TV2 Fyn.

Som reglerne er i dag, er der flere barer og restauranter på Fyn, hvor personer under 18 år må opholde sig indtil klokken 02.00 om natten - under forudsætning af, at de ikke indtager alkohol.

Men det er ifølge politiet svært at kontrollere, om de unge rent faktisk bliver sendt hjem, og om de indtager alkohol, hvilket er årsagen til, at Fyns Politi har efterspurgt ensretning af reglerne.

Politikredsen har derfor opfordret de fynske bevillingsnævn til at ændre betingelserne for, hvornår restaurationer kan opnå alkoholbevilling samt såkaldt nattilladelse.

Hos restauratørernes brancheforening Horesta mener politisk direktør, Kirsten Munch Andersen, imidlertid ikke, at et totalforbud er vejen frem.

»Det er helt fornuftigt, at bevillingsnævnet kan vurdere, hvis der er et konkret tilfælde, hvor et sted måske ikke overholder reglerne, eller har fået nogle påtaler, at man så dér laver en begrænsning. Men det giver absolut ikke mening at forbyde nogle bestemte - uagtet om de er over eller under 18 år - adgang til vores restauranter eller diskoteker,« siger hun til TV2 Fyn.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland

Lillelund: Vort modersmål er fucking truet

Niels Lillelund
Kommentar: Og sådan har det vistnok altid været, og der er ikke noget at gøre ved det – andet end det, man selv kan gøre.
Annonce
Annonce
Biler
Så er den her: Den koreanske GTI, som vil ind fra kulden
Hyundai er klar med sin første GTI. Det første møde med Hyundai i30 N viser, at Hyundai mener det seriøst, når de vil ind på markedet for sjove biler og blandt andet tage kampen op med Volkswagen Golf GTI. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her