Indland

Prins Henrik er blevet overført til Skejby Sygehus

Den 83-årige prins er blevet flyttet for at sikre ham den bedste mulige behandling, oplyser Kongehuset.

Prins Henrik skulle efter planen have sluttet sig til dronning Margrethe på Gråsten Slot lørdag, men det må droppes.

Efter et døgns indlæggelse på Universitetshospitalet i Aarhus er prins Henrik fredag blevet overført til Skejby i forbindelse med behandlingen af en infektion i benet.

Prinsen bliver således på hospitalet »indtil videre«, og kommer ikke til Gråsten Slot lørdag som ellers planlagt.

Det oplyser Kongehuset i en pressemeddelelse sent fredag eftermiddag.

Prins Henrik er indlagt med infektion i benet

Den 83-årige prins Henrik blev indlagt torsdag for at modtage behandling for en infektion forårsaget af et sår på benet.

Overflytningen til Skejby sker for at sikre prinsen »den bedst mulige behandling,« oplyser Kongehuset til Jyllands-Posten.

Forventningen var torsdag, at indlæggelsen højst ville vare til lørdag, men det er ikke længere sikkert, lyder det nu. Prins Henrik har således også måttet aflyse de officielle aktiviteter, han ellers skulle deltage i de kommende dage.

Lørdag kl. 10.00 ankommer dronning Margrethe til Aabenraa Havn med Kongeskibet Dannebrog, hvorefter turen går til Gråsten Slot. Men det bliver altså i første omgang uden prins Henrik.

Det er desuden tvivlsomt, om prinsen kan deltage, når dronningen og kronprinsfamilien søndag skal overvære et optog med Gråsten Ringriderforening.

Dronningen skød kongeskibets sejlsæson i gang i røg og damp

Onsdag bekræftede hoffets kommunikationschef Lene Balleby til ugebladet »Her & Nu«, at prins Henrik tilses af sundhedsfagligt personale.

»Vi kan bekræfte, at der for nylig er ansat sundhedsfagligt personale til hjælp for hans kongelige højhed prins Henrik. Helt principielt, så udtaler vi os ikke om konkrete arbejdsopgaver hos de enkelte faggrupper,« sagde Lene Balleby.

Kongehuset udsender en meddelelse, når der er nyt om prinsens situation.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Gaming-bærbare: Når kun det vildeste er vildt nok
Hvor vildt bliver det, hvis du beder om den bedste gamingbærbare, du kan få? Ganske voldsomt, afslører denne test, hvor vi fokuserer på populære, kompromisløse monster-maskiner. 
Se flere
Gaming-bærbare: Når kun det vildeste er vildt nok
Hvor vildt bliver det, hvis du beder om den bedste gamingbærbare, du kan få? Ganske voldsomt, afslører denne test, hvor vi fokuserer på populære, kompromisløse monster-maskiner. 
Se flere
Frivilligheden blev fejret: Rap fra Gellerup, frivilligsuppe og over 100 frivillige organisationer
De frivillige blev fejret i Ridehuset Aarhus, da frivillighovedstaden søndag eftermiddag åbnede officielt. Over 5.000 gæster deltog i arrangementet i løbet af dagen ifølge tal fra europæisk frivillighovedstad. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her