Indland

Dreng i dagpleje faldt i dam og blev genoplivet

En halvandet år gammel dreng blev passet i sin dagpleje, da han faldt i en dam i Frederikshavn.

En halvandet år gammel dreng faldt mandag formiddag i en dam på Læsøgade i Frederikshavn.

Drengen var i dagpleje, da hændelsen fandt sted, oplyser vagtchef hos Nordjyllands Politi Per Jørgensen.

- Han var livløs, da han kom op derfra.

- Dagplejen ringer selvfølgelig efter en ambulance med det samme og yder straks førstehjælp. Så ved fælles hjælp - både hendes indsats og lægen og ambulancepersonalet - fik de vækket ham til live igen, siger Per Jørgensen.

Nordjyllands Politi kender ikke til de nærmere omstændigheder for ulykken, men Ekstra Bladet har været i kontakt med den pågældende dagplejer.

Hun fortæller, at børnene normalt aldrig har adgang til den del af ejendommen, hvor dammen er.

Kommunen har tidligere godkendt forholdene omkring havedammen, og i forlængelse af ulykken har kommunen igen besøgt dagplejeren og konstateret, at forholdene er i orden.

Dagplejeren fortæller Ekstra Bladet, at døren ud til det afspærrede området med dammen ved en fejltagelse stod åben.

- Det er sort uheld, at han ender med at komme derud. Vi er så kede af det, siger dagplejeren Ditte Rolin til Ekstra Bladet.

Da Ditte Rolins kollega fandt drengen i dammen, hoppede de begge i vandet for at hive ham op, og de begyndte at yde førstehjælp, indtil de fik liv i ham igen.

Den lille dreng blev efter hændelsen kørt på sygehuset med ambulance.

Nordjyllands Politi har ikke yderligere oplysninger om drengens tilstand, men Ditte Rolin har fået oplyst, at han har det godt og er sluppet med skrækken.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Vestbredden i Luxor: Rejse mod det evige liv
Den egyptiske by Luxor ligger i et område, der emmer af ældgammel kultur og mytologi. Grave og templer opført til ære for konger, dronninger og embedsmænd kan kombineres med en tur på kamelryg langs Nilen. 
Se flere
Viden
10.000 borgere finder nyt planetsystem
Borgervidenskab, eller på engelsk; citizen science, har endnu engang givet forskere en hjælpende hånd og fundet et planetsystem med fem – måske seks – hidtil ukendte planeter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her