*

Indland

Gymnaster: Det handler om glæden

Gymnastik er stadig den største idræt ved DGI's Landsstævne, men hvad gør idrætten fascinerende? Jyllands-Posten har mødt to af de udøvende gymnaster til en snak om det.

Fire dage med idræt og særligt masser af gymnastik sluttede søndag middag, da det store afslutningsshow til DGI's Landsstævne 2017 fandt sted på Aalborg Stadion med plads til 10.000 tilskuere.

Traditionelt forbindes DGI's Landstævne med massevis af gymnastikopvisninger med både rytme og spring, og selvom der har været 25 forskellige idrætter og over 400 aktiviteter på programmet til landsstævnet i år, har gymnastikken stadig fyldt godt i billedet.

Men hvad er det der fascinerer de mange gymnaster ved en idræt, hvor man f.eks. sammenlignet med fodbold og håndbold ikke kan vinde eller bliver bedømt af en dommer efter en opvisning - medmindre man dyrker konkurrencegymnastik.

Jyllands-Posten har mødt to af de gymnaster, der deltager i landsstævnet.

Katrine Falster-Hansen på 19 år, der har gået til gymnastik, siden hendes mor tog hende med til mor-barn gymnastik, og Vivi Mousten på 47 år, der dyrket idrætten i så mange år, at hun ikke har tal på det mere.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

Kronik: Forandring fryder slet ikke i julen

Også vi moderne såkaldte supermennesker, der kan det hele og lidt til, må bøje os – bare en smule – og bede om, at det nye, som julen har at bringe, må komme til os og nå os.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her