Indland

Gods på Djursland klar med cannabis til syge

Danish Cannabis satser på at være klar med medicinsk cannabis. Planterne skal dyrkes på et hemmeligt sted.

Danish Cannabis, et datterselskab til Møllerup Gods på Djursland, står klar til at levere cannabis til medicinsk brug. På billedet ses godsejer Stig Gamborg foran Møllerup Gods. Arkivfoto: Jan Dagø/Polfoto

Sklerosepatienter og andre alvorligt syge slipper for at dulme deres smerter med cannabis dyrket i udlandet.

Dagen efter at regeringen besluttede at tillade dyrkning af medicinsk cannabis i Danmark, melder det første danske selskab, at det står klar.

Danish Cannabis, et datterselskab til Møllerup Gods på Djursland, siger, at hvis det går som forventet, så kan selskabet levere den første cannabis, når forsøgsordningen med cannabis til medicinsk brug træder i kraft den 1. januar.

Medie: Danske landmænd får lov til at dyrke cannabis

- Der er stadig mange ubekendte, blandt andet en række sikkerhedshensyn, men ambitionen er at være klar i januar, siger direktør i Danish Cannabis Lars Thomassen.

Stik imod forventningen besluttede regeringen torsdag at ændre de regler, der i dag gør det forbudt at dyrke euforiserende cannabis i Danmark.

Dermed bliver det ikke nødvendigt for myndighederne at indkøbe cannabis i udlandet, herunder Holland, sådan som det oprindeligt var planlagt.

Det til stor glæde for Danish Cannabis, der havde opgivet Danmark og i stedet har arbejdet på at få mulighed for at producere i udlandet.

Østjysk gods står klar til at levere medicinsk cannabis

- Nu kan det så blive i Danmark, og det er jo fantastisk. Det gør det hele meget lettere, siger Lars Thomassen, der, ud over at levere til danske patienter, satser på eksport.

- Vi kan blive Europas førende leverandør af medicinsk cannabis, siger han.

Møllerup Gods har i forvejen er stor produktion af industrihamp, men da sikkerhedskravene til medicinsk cannabis er høje, så kan produktionen ikke foregå på marker.

- Dyrkningen vil ske i drivhuse eller i andre lukkede faciliteter. Det vil blive på et hemmeligt sted under de korrekte kliniske forhold, siger Lars Thomassen.

Dansk Gartneri ønsker skrap sikkerhed ved cannabisdyrkning

Dyrkning i Danmark kræver en lovændring, ændringer i bekendtgørelser samt oprettelse af et særligt kontor i Lægemiddelstyrelsen i henhold til FN's konventioner på narkotikaområdet.

Først når det er sket, kan Danish Cannabis, og andre der ønsker at dyrke medicinsk cannabis, komme i gang.

Cirka 1.500 personer i Danmark menes at kunne blive omfattet af ordningen, som i første omgang skal være et fireårigt forsøg.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere
Viden
Månen kan have huler, som mennesker kan bo i
Gamle lavarør kan gøre det nemmere at bosætte sig på Månen. Specielt nyopdagede grotter langt mod nord er spændende, fordi de kan rumme vand i form af is. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her