*

Indland

Efter flodbølge: Danmark sender to fly til Grønland

Efter flodbølgen er to personer svært kvæstede, mens fire stadig savnes.

Der er tale af fly af typen CL-604 Challenger og C-130 Hercules (på billedet red.), der skal en tur til Grønland.

Danmark sender nu to fly til Grønland, der skal hjælpe Grønlands Politi i arbejdet, efter at en flodbølge ramte Uummannaq-området i det vestlige Grønland sent lørdag aften lokal tid. 

Der er tale af fly af typen CL-604 Challenger og C-130 Hercules, som skal anvendes til eftersøgnings- og transportopgaver samt indhentning af billedmateriale til evaluering af skaderne og vurdering af faren for yderligere naturkatastrofer i området.

Det oplyser Arktisk Kommando, der hører under Værnsfælles Forsvarskommando på Facebook.

Status efter flodbølgen er, at 11 huse er revet i havet, syv personer er kommet lettere til skade, to er svært kvæstede, mens fire personer stadig savnes.

Det fortæller Tobias Berg, der er senioranklager ved Grønlands Politi.

Beboere evakueres efter fare for nyt jordskred i Grønland

Han ønsker ikke at fortælle nærmere om de to kvæstedes tilstand, men oplyser, at de opholder sig på hospitalet i Nuuk.

Hvad angår de fire savnede, fortæller Tobias Berg, at man har været ude at overflyve området, hvor de fire savnede befandt sig, da ulykken skete. Her fandt man ikke nogle af de fire savnede, hvorfor eftersøgningsarbejdet således fortsætter. 

Det var i første omgang et område på 300 x 1100 meter, der styrtede i fjorden, hvilket udløste flodbølgen, der resulterede i, at især bygden Nuugaasiaq blev hårdt ramt.

Omtrent 75 borgere fra to omkringliggende bygder er siden blevet evakueret med helikoptere og to inspektionsskibe fra Arktisk Kommando.

Par fra Nuuk har startet indsamling til evakuerede borgere efter oversvømmelse i Grønland

Evakueringen skete, efter at Arktisk Kommando ved en overflyvning af området kunne konstatere, at »der var overhængende risiko for, at der kunne forekomme yderligere skred,« som Arktisk Kommando udtrykker det.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: ”Julehilsen til Grønland”
Niels-Jørn Jakobsen, Viborg
DR’s traditionsrige ”Julehilsen til Grønland” sendes i år for 85. gang, og som sædvanlig ved jeg af erfaring, at mange grønlændere og danskere, især de af os, som har arbejds- og/eller familiemæssige relationer til den store ø deroppe i nord, ser frem til denne juleoplevelse, der trækker på følelserne.
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her