*

Indland

Præst fritaget for tjeneste efter foredrag om kontakt til afdøde dyr

Hestetelepati er ikke nødvendigvis velkomment i folkekirken.

Den 1. juni var 125 tilhørere mødt op i Gislinge Kirke nær Holbæk, da dyretelepatør Ditte Young afholdt foredrag om dyreclairvoyance. Arkivfoto.

Er der grænser for, hvad folkekirken må bruges til?

Måske. I hvert fald er sognepræsten Dorthe Taulov midlertidigt blevet fritaget for tjeneste, efter hun for nylig inviterede en dyreclairvoyant, Ditte Young, ind i Gislinge Kirke for at holde foredrag om kontakt til afdøde hunde og andre dyr.

Det skriver Kristeligt Dagblad.

Arrangementet blev afholdt den 1. juni, og 125 mennesker var mødt op for bl.a. at høre om, hvordan man opnår kontakt til sine kæledyr i det hinsides. Flere tilhørere havde medbragt billeder af deres afdøde dyr - f.eks. af en hest.

Arrangementet faldt dog ikke i god jord hos alle, og derfor er sognepræsten fritaget fra tjeneste indtil tidligst torsdag, hvor hun skal tale med Roskilde Stifts biskop, Peter Fischer-Møller, og provst, Detlef von Holst, om sagen.

Præsten er stadig ansat i sin stilling, men det er ifølge biskoppen helt almindelig praksis, at man tjenestefritager i sådan en sag.

Sørine Gotfredsen om dyreclairvoyance i Gislinge Kirke: »Mennesket er ånd, dyr er ikke ånd«

Det er ikke første gang, en sognepræst prøver folkekirkens grænser af. I oktober 2015 var det sognepræsten i Vig i Roskilde Stift, Annette Berg, der udtalte sig om sin tro på reinkarnation - at sjælen efter døden kan genfødes og tage bolig i en ny krop.

Hun fik lov at fortsætte under skærpet tilsyn efter en tjenstlig samtale, men sagen fik kritikerne til tasterne og debatten om, hvad kirkens hus egentlig kan anvendes til, til at blusse kraftigt op.

To år efter er den samme debat aktuel igen. Sognepræst og debattør Sørine Gotfredsen er en af de kritikere, der ikke synes, at telepati med afdøde dyr hører sig til i kirkerummet.

»Det er en ærgerlig og utrolig populariserende og sentimental tilgang til kirkerummet, at man får mulighed for at sidde og tale med sin afdøde hund i kirken,« sagde hun den 3. juni til Jyllands-Posten.

Dorthe Thaulov har ikke ønsket at udtale sig til Kristeligt Dagblad om sagens nye drejning. Til Jyllands-Posten forklarede hun kort efter arrangementet, at det skulle have været afholdt i sognegården, men blev flyttet til kirken på grund af den store tilslutning.

Hun understregede ved den lejlighed, at arrangementet var et foredrag, ikke en gudstjeneste, men at hun ikke som udgangspunkt opfattede kirkerummet som mere helligt end sin stue.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland

Lillelund: Vort modersmål er fucking truet

Niels Lillelund
Kommentar: Og sådan har det vistnok altid været, og der er ikke noget at gøre ved det – andet end det, man selv kan gøre.
Annonce
Annonce
Biler
Så er den her: Den koreanske GTI, som vil ind fra kulden
Hyundai er klar med sin første GTI. Det første møde med Hyundai i30 N viser, at Hyundai mener det seriøst, når de vil ind på markedet for sjove biler og blandt andet tage kampen op med Volkswagen Golf GTI. 
Se flere
Nye familier: »Julen er et potentielt minefelt«
Med stigningen i antallet af skilsmisser er der også kommet en stigning i antallet af sammenbragte familier. De forskellige traditioner og høje forventninger kan føre til konflikter, men med de nye familiemedlemmer kommer også muligheden for at gentænke julen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her