*

Indland

JP-læsere: »Lad nu forhelvede de rygere være«

Der er rygende uenighed om britisk lov, der vil hæve prisen på cigaretter til 75 kroner.

75 kr. for den billigste pakke cigaretter. Det er konsekvensen af en ny britisk lov, der ikke får mange pæne ord med på vejen af Jyllands-Postens læsere. Foto: Miriam Dalsgaard/Polfoto

Jyllands-Postens læsere er ikke helt enig om, hvorvidt det er fornuftigt af Storbritannien at hæve prisen på en pakke cigaretter til 75 kr. Den britisk lov træder i kraft d. 21. maj, og foruden den voldsomme prisstigning betyder loven også, at alle pakker iklædes en mørk, grøn farve.

De fleste læsere, der har deltaget i debatten på facebook, syntes ikke, at den nye lov fører noget godt med sig. De mener nærmere, at den er udtryk for en regulær forfølgelse. Enkelte er dog uenige.

Nye våben mod rygning: 75 kr. for en pakke cigaretter og en grim farve

»Lad nu forhelvede da de rygere være.....  Den heksejagt er uudholdelig og menneskefjendsk,« skriver JP-læseren Stina Lykke Larsen på facebook.

Merete Koertz Andersen mener, at lovforslaget – trods øgede afgifter – i sidste ende kan blive en dårlig forretning for staten. På facebook skriver hun, at prisstigningen kan få flere til at købe cigaretter på det sorte marked.

I flere kommentarer på facebook er ironien tydeligt til stede, og bl.a. foreslår Eva Jutta Fobian at udbrede konceptet til kød, alkohol og biler.

En af de forholdsvis få JP-læsere, der kan se det positive i forslaget er Jytte Skov Pedersen. Hun beskriver, hvordan alene debatten om et lignende forslag i Danmark fik hende til at skodde sin sidste cigaret.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her