*

Indland

Formodet ulveangreb: Seks hjorte er dræbt

Angrebet skete i udkanten af en ulvezone, men det er første gang, det er gået ud over hjorte.

Det er sandsynligvis en eller flere ulve, der har dræbt seks hjorte i en indhegning i vestjylland. Foto: Jonas Ekströmer/TT via AP

En eller flere ulve har slået til igen, og denne gang er det ikke fårene der har stået for skud. I alt er seks hjorte nemlig fundet dræbt bag en indhegning på en vestjysk hjortefarm, der er placeret i udkanten af en ulvezone, som Miljøstyrelsen oprettede i februar. Det skriver Videbæk/Spjald Avis i et opslag på sin Facebookside.

Efter at have undersøgt hjortene mener Naturstyrelsens ulvekonsulent, at der med stor sandsynlighed er tale om en eller flere ulve i det nylige angreb.

»Jeg kan bekræfte, at hjortene er fundet i det område af Vestjylland, hvor der har været flere dokumenterede ulveangreb på får. Hvorvidt hjorteavleren får kompensation for hjortene efter forvaltningsplanen for ulv afhænger selvfølgelig af den endelige afgørelse, som er klar, når vi har resultatet af dna-prøver fra de dræbte dyr. Men uanset om det viser sig at være ulv eller hund, så har hjortefarmen fået tilbud om tilskud til ulvesikker hegning,« siger naturplanlægger Lasse Sehested Jensen fra Miljøstyrelsen til Videbæk/Spjald Avis.

Det formodes, at det dyr, som har dræbt hjortene, på en måde er kommet under indhegningen, da hjortehegn er meget høje.

Biolog: »Ulve kan sagtens svømme over Lillebælt«

Staten giver tilskud til at man kan få sat et ulvesikret hegn op omkring sine dyr. Det kan eksempelvis være en strømførende tråd i cirka 20 centimeters højde over jorden hele vejen rundt om farmen. Flere fåreavlere har allerede søgt tilskuddet, men nu vil hjorteavlere måske også  søge det.

Naturstyrelsen har tidligere undersøgt to andre tilfælde med henholdsvis en død kalv og to døde geder, men begge gange blev det vurderet, at rovdyr ikke stod bag. Det er derfor første gang, at en ulv eller flere ulve formentlig har dræbt andre husdyr end får.

»Hjortevildt er jo i høj grad naturlig føde for ulv, så det overrasker sådan set ikke, hvis det viser sig, at ulven er gået efter det,« siger Lasse Sehested Jensen til avisen.

Fakta: Ulve i Danmark og Europa

Angrebet kommer heller ikke som en overraskelse for formanden i Landsforeningen af Danske Hjorteavlere, Nicolai Therkildsen. Han mener ikke, at ulven hører til herhjemme.

»Jeg har bare gået og ventet på, at det skulle ske, og det bliver ikke sidste gang. Det er jeg helt sikker på. Det ligger i ulvens instinkt. Ulven har efter min mening ikke sin berettigelse herhjemme. Danmark er et alt for lille land,« siger Nicolai Therkildsen til TV Midtvest.

Området, hvor Miljøstyrelsen oprettede en ulvezone i vinter, efter at adskillige får blev dræbt af ulve, strækker sig fra Grønbjerg til Tim i syd og op mod Holstebro i nord.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
For 10. år i træk kan Aarhus bryste sig af at have landets bedste sygehus
Aarhus Universitetshospital er kåret som Danmarks bedste store sygehus af fagbladet Dagens Medicin. Det er resultatet af en holdindsats, siger både medarbejdere og ledelse om placeringen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her