Indland

Sygeplejerske sender løbesko til Kristian Jensen: »Der er behov for en revolution af hele sundhedsvæsenet«

Ny kampagne har som mål at råbe finansminister Kristian Jensen op i kampen for at undgå fremtidige effektiviseringer i sundhedsvæsenet.

Et stort parti sure og udtrådte løbesko kan snart være på vej til finansminister Kristian Jensens kontor.

Den alternative forsending er omdrejningspunktet i kampagnen  »Giv os træskoene tilbage!«, som sygeplejerske Harun Demirtas har sat i gang i samarbejde med Dansk Sygeplejeråd. Kampagnen skal vise de hospitalansattes frustration over effektiviseringerne på de danske sygehuse.

»Det er på tide, at det her problem bliver taget seriøst. Vi skal råbe politikerne op og vise, at nu er det nok,« siger han til Jyllands-Posten

Tiltaget kommer, efter at Harun Demirtas skrev et debatindlæg i Jyllands-Posten i sidste uge. »Kære finansminister Kristian Jensen, afskaf effektiviseringerne – og giv mig mine træsko tilbage!,« blev hurtigt blandt avisens mest læste artikler.

»I dag er vi så effektiviserede, at vi ikke længere kan gå med træsko, selv om det i årevis var en del af hospitalskulturen. Vi skal hele tiden løbe hurtigere og hurtigere – så nu har vi droppet sandalerne og træskoene og købt løbesko i stedet,« skriver Harun Demirtas blandt andet i indlægget.

Sygeplejerske til Kristian Jensen: Afskaf effektiviseringerne – og giv mig mine træsko tilbage!

I debatindlægget kritiserer sygeplejersken Harun Demirtas finansminister Kristian Jensen for ikke at ville fjerne det nuværende effektiviseringskrav på hospitalerne, der ligger på 2. pct hvert år. 

Et krav, der ifølge sygeplejersken betyder travlhed. Travlheden resulterer i ringere patientbehandling og dårlig samvittighed fra sundhedspersonale, der ikke føler, de kan gøre deres arbejde ordentligt grundet føromtale effektiviseringer.

Foto: Claus Bech

Som Harun Demirtas skriver:

»Hvad nytter det at erklære en kræftramt rask, når den kræftramte stadig føler sig syg, fordi sundhedspersonalet ikke kan give sig tid til at give den hjælp og omsorg, de har behov for? Hvad nytter det at være stolt af effektiviseringer, når syge børn ligger med smerter, uden at nogen opdager det, eller forældrene er i krise, måske grædefærdige på stuen, uden at nogen aner, at de har behov for at få information, blive inddraget i barnets behandling eller bare få et trøstende ord?,« lyder det i debatindlægget.

Sygeplejersken mener derfor, at effektiviseringerne har nået et niveau, hvor det går ud over patientsikkerheden.

»Det er vigtigt, at vi som sundhedsfagligt personale ikke kan se meningen i effektiviseringerne. Kristian Jensen skal vækkes af den dybe søvn, han åbenbart er havnet i, og det kan de ildelugtende sko måske sørge for,« siger Harun Demirtas til Jyllands-Posten.

Thulesen vil have flere penge til sygehuse

Indtil videre har Kristian Jensen ikke reageret på kampagnen, men hans partifælle fra Venstre og medlem af sundhedsudvalget, Jakob Engel-Schmidt, hilser over for Ekstra Bladet tiltaget velkommen. Han mener dog, at kritikken i stedet bør blive rettet mod regionerne, der står for driften af hospitalerne, ligesom han hæfter sig ved, at bevillingerne til sygehuset fortsat er stigende.

Den slags argumenter får dog langt fra Harun Demirtas til at indstille kritikken.

»Det er Kristian Jensen, der som finansminister har givet udtryk for, at effektiviseringerne er gode og nødvendinge. Derfor er det også ham, vi vil forsøge at råbe op. Jeg håber, at han tager ansvar og ikke henviser til andre eller kaster bolden videre,« siger han.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Kommentar: Den 4. marts bliver en skæbnedag for Europa

Merkel har slidt sine partnere ned både ude og hjemme, og resultatet kan blive en simultan politisk krise.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her