*

Indland

Overblik: Disse missioner skal jægersoldaterne ud på

Sammen med en mobil irakisk enhed uden tunge våben skal jægerne blandt andet omringe og indtage våbenlagre.

De danske jægersoldater har indledt arbejdet med at uddanne en irakisk milits, der skal fungere som en mobil, opklarende infanterienhed. Den har ikke tunge våben, og den vil ikke blive indsat i frontlinjens hårde bykampe.

Alligevel er der mulighed for, at jægersoldaterne kan komme i ildkamp mod Islamisk Stat. Her er et overblik over de missionstyper, som jægerne skal ud på sammen med den irakiske enhed:

  • Opklaring: Den mest simple opgave, hvor jægerne og den irakiske enhed skal finde ud af, hvor Islamisk Stat befinder sig.
  • Disruption: Den irakiske enhed og de danske jægersoldater skal ud i terrænet for at tiltrække sig opmærksomhed. Målet er at se, hvordan Islamisk Stat reagerer på bevægelser og aktioner.
  • Harassment: Den irakiske enhed og de danske jægere skal her endnu tættere på Islamisk Stat og nu aktivt genere dem for at se, hvordan de reagerer.
  • Strike and hold: Den irakiske enhed og jægerne skal i denne type operation være spydspidsen, der indtager og holder et område, indtil den konventionelle irakiske hær når frem med kampvogne.
  • Den irakiske milits og de danske jægere vil ikke være i stand til holde den type områder over længere tid mod Islamisk Stats vilje.
  • Special Points: Finde fjendens våbenlagre eller bombefabrikker. Omringe området og indtage det, så våben eller bomber bliver taget i varetægt eller destrueret.
  • Risikoen for jægersoldaterne: De danske jægersoldater vil ifølge jægerchef Rasmus Amstrup risikere at blive mødt med blandt andet vejsidebomber, selvmordsbomber og snigskytter, som ud over de regulære kampstillinger er blandt Islamisk Stats foretrukne angrebsmuligheder.

Kilde: Rasmus Amstrup, tidligere udsendt som chef for de danske specialstyrker i Irak.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Redaktionen anbefaler

Fra røvere til soldater

Fire eksempler på personer, der først var ordinære kriminelle, som lavede tyverier, røverier og andre lovbrud, men som derefter blev terrorister, der opfattede sig selv som islams krigere.
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her