Indland

Udenrigsminister forsvarer ytringsfrihed mod tyrkiske anklager

Ingen skal forsøge at forhindre danske statsborgere i at benytte deres ytringsfrihed, lover udenrigsminister Anders Samuelsen (LA).

Udenrigsminister Anders Samuelsen vil forsvare danske statsborgeres ytringsfrihed i striden med den tyrkiske præsident Erdogan. Arkivfoto: Linda Johansen/Polfoto

»Ingen i Danmark skal frygte for at blive forfulgt, blot fordi de benytter sig af deres ytringsfrihed.«

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) betegner det som en meget alvorlig sag, hvis danske statsborgere er blevet angivet til de tyrkiske myndigheder og anklaget for landsforræderi – for at have udtrykt sig kritisk i forhold til Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdogan.

Derfor har Udenrigsministeriet mandag kaldt den tyrkiske ambassadør i Danmark til møde, for at få en forklaring.

Berlingske Tidende skrev søndag, at en række personer, der bor i Danmark, herunder folketingsmedlem Lars Aslan Rasmussen (S) og tidligere folketingsmedlem Özlem Cekic (SF), frygter at være blevet angivet til de tyrkiske myndigheder via en form for ”stikkertelefon”.

»Det er meget alvorlige anklager,« understreger udenrigsministeren.

Det sker meget sjældent, at Danmark kalder andre landes ambassadører ind for at stå skoleret. Anders Samuelsen ønsker ikke at svare på, at om han eller andre i regeringen vil bede politiet eller PET se nærmere på sagen:

»Den del er en sag for Justitsministeriet.«

DF: Tyrkiet kommer aldrig med i EU

Ifølge lektor og kultursociolog Mehmet Ümit Necef fra Syddansk Universitet kan anmeldelsen for landsforræderi betyde, at de pågældende personer bliver anholdt, hvis de ankommer til en tyrkisk grænseovergang eller lander med et fly i Tyrkiet.

Sagen vil uden tvivl nedkølede det dansk-tyrkiske forhold yderligere, ligesom der er uro i andre EU-lande. I Tyskland fordømte udenrigsministeren i går Erdogan, der har beskyldt Angela Merkel for at bruge nazimetoder.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Kommentar: Den 4. marts bliver en skæbnedag for Europa

Merkel har slidt sine partnere ned både ude og hjemme, og resultatet kan blive en simultan politisk krise.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her