Indland

Minister vil give smileyer til hundekenneler

Efter flere sager om vanrøgt bakker miljø- og fødevareministeren op om mere kontrol med hundekenneler.

Efter flere sager alvorlige sager om vanrøgt af hunde på hundekenneler, vil miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) nu støtte op om et forslag fra Dansk Folkeparti om en smileyordning til hundekenneler.

Samtidig skal Fødevarestyrelsens Veterinærrejsehold gå endnu mere målrettet efter ulovlige hvalpefabrikker, lyder det fra ministeren.

Hunde på Sjælland udsat for grov vanrøgt: »Nogle af dem havde ikke klaret en uge til«

- Vi har set eksempler på salg af hunde, der har været under al kritik, og vi har et ansvar for, at mennesker ikke behandler dyr på den måde.

- Derfor iværksætter vi en ekstra kontrolkampagne i forhold til hvalpefabrikkerne og laver et setup som en smileyordning, hvor hundekennelerne også får tilsyn, siger han.

Forslaget om en smileyordning er kommet efter flere sager om vanrøgt af hunde.

Dyrebeskyttere: Smileyer går forbi vanrøgtende hundesælgere

Senest har Østjyllands Politi og Dyrenes Beskyttelse 8. februar afhentet 27 vanrøgtede hunde på en ejendom ved Randers.

De 27 hunde blev efterfølgende flyttet til Dyrenes Beskyttelses internat i Brande.

- Hundene var smurt ind i urin og afføring, og deres poter og klør var hævede. Vi har måttet klippe mange af dem for at få dem rene, siger Kent Karlsen, internatleder ved Dyrenes Beskyttelse i Brande.

Tippet affødte et besøg på en nærliggende adresse, hvor man fandt yderligere 34 hunde, hvoraf nogle lå døde i plastikposer.

Dermed er der tale om den næststørste hundesag i nyere historie.

Ministeren ønsker en obligatorisk smileyordning, hvor der blandt andet vil være uanmeldte kontrolbesøg. På den måde forventer han at kunne forhindre fremtidige sager om vanrøgt.

34 nye hunde er dukket op i vanrøgtssag fra Randers-egnen

- Det er nødvendigt, fordi vi desværre har set nogle eksempler på noget, som jeg vil betegne som noget forbistret svineri, siger Esben Lunde Larsen.

I Dyrenes Beskyttelse har man længe efterspurgt, at der bliver skrappere kontrol med salg af hunde.

Her har man blandt andet foreslået kontrol med al salg af hunde - både privat og hos kenneler - men det forslag bakker ministeren ikke op om.

19 vanrøgtede hunde fundet i Østjylland

- Det synes vi er for vidtgående.

Spurgt ind til, hvordan det vil blive for vidtgående, svarer ministeren:

- Det vil være alt for vidtgående at skulle registrere ethvert salg af hunde i Danmark mellem folk.

Smileyordninger er allerede brugt i restauranter og andre dele af fødevarebranchen. Med ordningen skal forbrugerne kunne tjekke kennelernes smiley på nettet, inden de besøger dem.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Gør din computer hurtigere med en simpel oprydning
Er din computer blevet langsommere med tiden, findes der nemme løsninger, som kan komme problemet til livs. Læs computereksperternes råd her. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her