Annonce
Indland

Flygtning med egen radiostation

Moustapha Shikho sender danske nyheder på arabisk fra sit spisebord i Lemvig.

Mange flygtninge interesserer sig ikke for, hvad der sker i samfundet i Danmark.

Det mener Moustapha Shikho, der er uddannet mikrobiolog, og selv kom til landet som syrisk flygtning for tre år siden. Han har derfor lavet sin egen radiostation, hvor han fra sit spisebord i Lemvig sender danske nyheder og kulturprogrammer ud i æteren via internettet. Alle indslag sendes både på dansk og arabisk, så flygtninge, der endnu ikke har lært det danske sprog, kan forstå, hvad der siges.

»Jeg har spurgt nogle flygtninge, hvem de vil stemme på til kommunalvalget. Det ved de ikke, for de kender ikke politikerne og partierne. De ved ikke engang, at statsministeren hedder Lars Løkke Rasmussen,« siger den 30-årige syrer om den opgave, som han har kastet sig ud i.

Radioen er fortsat et fritidsprojekt for Moustapha Shikho, der har fuldtidsarbejde på en fabrik om natten. Derudover er han vikar på den lokale folkeskole og har sit eget firma, hvor han tilbyder tolkeservice.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Uddannelse kan få flere ikkevestlige kvinder ud på arbejdsmarkedet
Jan Rose Skaksen, Jacob Nielsen Arendt, Marie Louise Schultz-Nielsen
Både mandlige og kvindelige flygtninge med en uddannelse fra Danmark har en beskæftigelsesgrad på 55 pct. mod kun 20 pct. for de kvinder, der ikke uddanner sig.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her