Indland

Flygtning med egen radiostation

Moustapha Shikho sender danske nyheder på arabisk fra sit spisebord i Lemvig.

Mange flygtninge interesserer sig ikke for, hvad der sker i samfundet i Danmark.

Det mener Moustapha Shikho, der er uddannet mikrobiolog, og selv kom til landet som syrisk flygtning for tre år siden. Han har derfor lavet sin egen radiostation, hvor han fra sit spisebord i Lemvig sender danske nyheder og kulturprogrammer ud i æteren via internettet. Alle indslag sendes både på dansk og arabisk, så flygtninge, der endnu ikke har lært det danske sprog, kan forstå, hvad der siges.

»Jeg har spurgt nogle flygtninge, hvem de vil stemme på til kommunalvalget. Det ved de ikke, for de kender ikke politikerne og partierne. De ved ikke engang, at statsministeren hedder Lars Løkke Rasmussen,« siger den 30-årige syrer om den opgave, som han har kastet sig ud i.

Radioen er fortsat et fritidsprojekt for Moustapha Shikho, der har fuldtidsarbejde på en fabrik om natten. Derudover er han vikar på den lokale folkeskole og har sit eget firma, hvor han tilbyder tolkeservice.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Biler
Testvinderen: Audi leverer det bedste kompromis
Audi Q5 er teknisk set et mesterværk og på mange måder klassens bedste bil, fordi den tilbyder det bedste kompromis. Prisen løber dog hurtigt op, for ekstraudstyret er dyrt. 
Se flere
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her