*

Indland

Gensyn: »Jeg frygter, at ingen vil synes, at jeg er sexet«

Selvtilliden led et knæk, da Josefine Toft blev diagnosticeret med den uhelbredelige sygdom multipel sklerose.

GENSYN

Jyllands-Posten vil i løbet af sommeren give gensyn til nogle af de videoer, I brugere har kommenteret, delt, liket og set mest.

Josefine Toft er en ung kvinde på 27 år. Hun har en tydelig mascara, og hendes hår og læber er iøjnefaldende. Det har hun sørget for.

Hendes udseende og appel er en fast del af Josefines identitet og selvopfattelse. Begge blev truet, da hun for blev diagnosticeret med den uhelbredelige sygdom multipel sklerose.

Sidste år fik Josefine Toft sit først attak, som betød, at hun delvist mistede førligheden i sin højre arm. Hun fik summen i det ene ben, og nogle gange følte hun sig som om, at hun var fuld.

Josefine har også perioder, hvor hun bliver voldsomt træt. Det meste af førligheden er vendt tilbage i armen, men et nyt attak kan betyde nye og voldsommere bivirkninger.

Alligevel er en af hendes største bekymringer, hvordan andre opfatter hende.

»Noget af det første som jeg blev frustreret over ved min sygdom, det var frygten for, at der ikke længere ville være nogen, der synes, at jeg var sexet. At jeg ikke længere var lækker, for nu var jeg handicappet.«

I miniserien, Ung og uhelbredelig, møder vi tre unge mennesker, der alle har det til fælles, at de lider af en kronisk sygdom. Hver har deres egen fortælling, og i dette indslag hører vi om, hvad invaliderende fremtidsudsigter betyder for selvværdet og selvopfattelsen.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

Kronik: Forandring fryder slet ikke i julen

Også vi moderne såkaldte supermennesker, der kan det hele og lidt til, må bøje os – bare en smule – og bede om, at det nye, som julen har at bringe, må komme til os og nå os.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her