Indland

»Når folk ved, at vi er millionærer, passer de på os«

Selv om de er henholdsvis 68 og 75 år, regner millionærparret fra Ølsted med fortsat at arbejde.

Champagnepropperne sprang, men ægteparret Sommer behøvede ikke at nippe til dråberne.

»Vi bobler allerede, og det har vi gjort siden fredag aften,« kundgjorde den 68-årige Aase Sommer, mens hun skiftevis viftede og vinkede med sit urørte plasticglas.

Jeg ønsker mig en ny tandbørste, og så kunne vi også godt trænge til nye tagrender og lidt tætningslister ved vinduerne. Og så måske rejse noget mere.
Aase Sommer

For brugsen i Ølsted var stopfyldt med naboer, venner og familie, der alle stimlede sammen for at opleve det historiske øjeblik, hvor parret fik overrakt deres lottogevinst. I klassisk stil med en check på størrelse med et badehåndklæde. Men der skulle også være plads til 114 mio. kr.

»Er der nuller nok?« spurgte en af de lokale og missede med duggede briller, inden hun tilføjede, at de heldige i forvejen er byens »mest kendte og rigeste par«.

Herregud, snakken ville køre, og i løbet af kort tid ville alle vide, at det var os, der havde vundet, så vi kunne ligeså godt selv slå proppen af champagnen, siger ægteparret Sommer. Foto: Rune Aarestrup Pedersen

Selv om parret gang på gang bedyrede, at livet går videre som tidligere trods en velpolstret bankkonto – skatten er betalt – indrømmede Leif Sommer på 75 år, at det havde været et magisk og uforståeligt øjeblik, da han fredag aften ind under sengetid gennemgik de syv tal på Eurojackpot-kuponen.

Ødelagde tallene

»Jeg var rundt på gulvet. Jeg vil jeg ikke anbefale at bruge kuglepen til at markere tallene, for til sidst havde jeg fået gjort kuponen mere eller mindre ulæselig – jeg kunne dårligt se tallene,« sagde han.

Men en opringning til Danske Spil fik champagneboblerne i brystet til at bruse, selv om parret dog nøjedes med at dele en breezer.

Lottokupon købt i Vejle har udløst danmarkshistoriens næststør

Gevinsten er den fjerde største i Danmark, men alligevel har parret – ret usædvanligt for nyslåede Lotto-millionærer – valgt at dele glæden med både den nære og fjerne omverden.

»Herregud, snakken ville køre, og i løbet af kort tid ville alle vide, at det var os, der havde vundet, så vi kunne ligeså godt selv slå proppen af champagnen. Det giver også en vis tryghed, for når folk ved, at vi er millionærer, passer de på os,« sagde Leif Sommer, der er uddannet murer, men i 22 år drev Ølsted Kro.

Den blev afhændet, da han mistede sin kone på grund af kræft, og nogle år senere mødte han Aase, som han udmærket kendte fra byens liv. På p-pladsen foran den selvsamme Ølsted Brugs, hvor han jævnligt spiller Lotto og købte vinderkuponen, inviterede han hende på en kop kaffe og en omgang hindbærroulade.

Lottopræmie på 17 mio. kr. mangler ejer: Mon den nye multimillionær ikke kan forstå det?

Det førte til ægteskab, og parret bor lidt uden for Ølsted ned til Roskilde Fjord. De har tre sammenbragte børn, seks børnebørn og fire oldebørn. Som nok også kommer til at mærke den nye velstand, fastslår de to.

»Gamle, brugte biler

Men ellers er der ikke lagt op til en helt ny livsstil i Ølsted. Ganske vist kiggede Leif allerede fredag – før de syv tal havde forandret hans liv – på ny bil til en halv mio. kr.

»Jeg sagde til bilforhandleren, at jeg ville kigge forbi mandag, når jeg havde vundet i Lotto,« grinede han – med god håndstøtte af checken.

»De har også altid kørt i gamle, brugte biler, så det kan godt være, de skal have en ny. Men ellers vil de holde sig ved jorden, for sådan er de,« lød det fra venneparret Lissie og Arne Frost.

De to gange Sommer regner dog begge med fortsat at arbejde – hun som fodterapeut, han som forhandler af magnetarmbånd.

»Jeg ønsker mig en ny tandbørste, og så kunne vi også godt trænge til nye tagrender og lidt tætningslister ved vinduerne. Og så måske rejse noget mere – jeg har altid drømt om at komme på cruise,« lød fruens drøm.

Næste rejse til yndlingslandet Østrig er for længst planlagt, men her spiller den nye status som mangemillionær alligevel lidt ind:

»Vi plejer at holde ude i den anden ende af lufthavnen for at spare, men nu har jeg bestilt en p-plads til 900 kr.,« sagde Leif Sommer.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her