Annonce
Indland

”De overvejede at cutte fødderne af mig”

Anette Jørgensens mor havde indtaget et medikament under graviditeten, hun ikke skulle have taget. Et stof, der skulle have været forbudt.

Et liv med thalidomid
En ny mini-serie på tre afsnit, som sætter fokus på den største lægemiddelkatastrofe i moderne tid. Thalidomidskandalen piner stadigvæk seks danske ofre her 55 år efter den ramte Europa. Stoffet thalidomid, mirakelmidlet fra Vesttyskland, blev lanceret som et all-round vidundermiddel, som kunne kurere alt fra hovedpine til morgenkvalme. Stoffet havde bare lige den alvorlige hage, at hvis kvinder tog det i graviditeten, kunne det forårsage alvorlige misdannelser på fostre.

Se første afsnit af ”Et liv med thalidomid” hvor Anette Jørgensen fortæller,  hvordan thalidomid kostede forholdet til hendes forældre.

På en af årets sidste sommerdage i 1962 kom Anette Jørgensen til verden på Hillerød Sygehus. Straks efter fødslen blev Anette kørt væk fra fødestuen og hendes mor.

Lægerne har opdaget, at Anette er født med stærke misdannelser. Misdannelser som er forårsaget af, at Anettes mor har indtaget piller med thalidomid, imod morgenkvalmen, under hendes graviditet.

Siden den dag i august har Anettes forældre ikke villet kendes ved hende.

I tre afsnit af ”Et liv med thalidomid” fortæller vi historien om den værste lægemiddelkatastrofe i moderne tid igennem Anettes øjne.

Hun har vokset op på institutioner med misbrug til følge, med et sundhedssystem som har forsøgt at ”normalisere” hende igennem hårde operationer og med et land som den dag i dag ikke vil erkende et medansvar for thalidomid-katastrofen.

Se andet indslag af ”Et liv med thalidomid” om Anettes opvækst på institutioner med i videoen nedenfor.

Se tredje og sidste afsnit af ”Et liv med thalidomid” om sagen imod staten  

Mød Anette i indslaget foroven.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland

Danmarksbilleder: Dødsdrom

Jyllands-Postens fotografer er vidner til både hverdagen og livets store begivenheder. Følg med her og se et nyt danmarksbillede alle hverdage.
Annonce
Annonce
Ingen kære mor: Lær dine børn at tabe i spil
Der er så meget vigtig læring i at tabe i spil, at du som forælder endelig ikke må falde for fristelsen og lade dine børn vinde med vilje hele tiden, siger børneneuropsykolog. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her