Indland

»Latterlig, racistisk, forræderisk og nederen« - DF-anmelder ytrede sig selv hadefuldt

Mille Stockner, som anmeldte DF'eren Cheanne Nielsen for racisme, kan ikke selv sige sig fri for at bidrage til en hård debattone.

Cheanne Nielsen ytrede sig i meget markante vendinger om indvandrere i Danmark ved weekendens årsmøde i Dansk Folkeparti. Hun er nu anmeldt til politiet for racisme. Anmelderen, Mille Stockner, kan dog ikke selv sige sig fri for at gøre brug af meget hård retorik. Billede: DR TV

DF-medlemmet Cheanne Nielsen er anmeldt til politiet for racisme, fordi hun sagde, at indvandrere i Danmark sviner, svindler, stjæler, voldtager og dræber. Men anmelderen, Mille Stockner, der i går udtalte til Jyllands-Posten, at »nu må den hadefulde tale stoppe«, indrømmer nu, at hun ikke altid selv husker den gode tone.

I juni måned skrev hun således på folketingsmedlemmet Naser Khaders (K) facebook-side i en debat om barnebrude:

»Er der nogensinde nogen, der har fortalt dig, hvor pinlig, latterlig, racistisk og islamofobisk, du er, Naser Khader? (...) Yuck, hvor er du nederen! (...) Lige meget hvor forræderisk og racistisk, du ter dig, bliver du aldrig en del af den 'hvide klub'. De vil altid håne dig bag din ryg. Ligegyldigt hvor meget rumpe, du slikker.«

Kvinden bag politianmeldelse af DF'er: »Nu må den hadefulde tale stoppe«

Mille Stockners kommentar på Facebook til Naser Khader. Kommentaren blev skrevet i forbindelse med en debat om barnebrude. Foto: Skærmbillede fra Facebook.

Da Jyllands-Posten i dag spørger Mille Stockner ind til hendes kommentarer til Naser Khader, er hun ikke stolt.

Hun er syg i dag og kan derfor ikke tale med Jyllands-Posten, men hun skriver i en samtale på Facebook:

»Ja, jeg har faktisk skrevet nogle virkelig dumme kommentarer til Naser Khader. Indrømmet. Det skete i arrigskab, fordi han kaldte mig og mange andre for pædofili-tilhængere. Det glemmer Naser Khader altid at tage med i konteksten. Pudsigt nok. Jeg bliver faktisk stadig vred ved tanken om, at et medlem af Folketinget kan finde på at sige det om flere tusinder af menige borgere. Men det undskylder selvfølgelig ikke de uovervejede kommentarer, jeg skrev.«

Det er denne kommentar fra Naser Khader, Mille Stockner refererer til. Naser Khader skrev den i forbindelse med en debat på Facebook om barnebrude. Anne Lise Marstrand-Jørgensen er forfatter og var modpart til Naser Khader i debatten. Foto: Skærmbillede fra Facebook.

Kan du forstå, hvis nogle synes, det er dobbeltmoralsk, at du siger, vi skal stoppe hadefuld tale, og selv skriver til Naser Khader, at han er pinlig, latterlig, racistisk, og at han slikker 'rumpe'?

»Ja sagtens. Men som sagt kom det ikke ud af den blå luft. Men fordi han tillod sig at kalde folk for pædofili-tilhængere. Det var simpelthen så meget over grænsen, så jeg blev meget vred og skrev nogle grimme ting.«

Naser Khader mener, at din kommentar til ham er et eksempel på, at tolerancen hos nogle er mindre, når udtalelserne kommer fra folk, man ikke er enige med. Kan du genkende det?

»Det ved jeg ikke. Jeg siger igen og igen, at jeg blev vred over at blive beskyldt for at være pædofil. Og det er vigtigt at få med. For den kontekst 'glemmer' Naser Khader ret konsekvent.«

Åbenmundet DF'er: »Udlændinge er slet ikke mit primære fokus«

Mille Stockner har valgt at slette sin kommentar til Naser Khader. Og Naser Khader har slettet det opslag, hvor debatten kørte.

»Jeg er ikke selv nogen engel i den offentlige debat eller på Facebook,« siger Naser Khader til Jyllands-Posten.

»Men jeg synes, Mille Stockners kommentarer til mig viser et hykleri. Når det kommer til stykket er nogle af dem, der kalder sig mest tolerante, i virkeligheden blandt de mest intolerante,« siger han.

Mille Stockner mener ikke, at man kan sammenligne hendes kommentarer til Naser Khader med Cheanne Nielsens udtalelser.

»Man kan ikke sammenligne det med generaliserende, dæmoniserende og stigmatiserende vendinger fra en talerstol, som dem Cheanne Nielsen kom med,« siger hun.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Naser Khaders billedprojekt
Steffen Rasmussen, Skovlunde
Nu ved jeg ikke længere, hvordan jeg skal forholde mig til Naser Khaders analytiske evner i andre sammenhænge, når han ikke magter at analysere sin egen dømmekraft.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Her kommer fremtidens urørte skove

Eksperter og naturfredningsfolk jubler over, at regeringen nu udpeger godt 13.500 hektar skov, der fremover vil få lov at stå urørt. Her skal insekter, svampe samt andet kryb og kravl have lov at regere uhindret.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Gaming-bærbare: Når kun det vildeste er vildt nok
Hvor vildt bliver det, hvis du beder om den bedste gamingbærbare, du kan få? Ganske voldsomt, afslører denne test, hvor vi fokuserer på populære, kompromisløse monster-maskiner. 
Se flere
Gaming-bærbare: Når kun det vildeste er vildt nok
Hvor vildt bliver det, hvis du beder om den bedste gamingbærbare, du kan få? Ganske voldsomt, afslører denne test, hvor vi fokuserer på populære, kompromisløse monster-maskiner. 
Se flere
Frivilligheden blev fejret: Rap fra Gellerup, frivilligsuppe og over 100 frivillige organisationer
De frivillige blev fejret i Ridehuset Aarhus, da frivillighovedstaden søndag eftermiddag åbnede officielt. Over 5.000 gæster deltog i arrangementet i løbet af dagen ifølge tal fra europæisk frivillighovedstad. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her