Videncenter vil bekæmpe madspild med ny hjemmeside

Information om madspild bliver nu samlet på en hjemmeside, så alle kan blive klogere på emnet.

Artiklens øverste billede
FRANDSEN FINN

Et stødt salathoved eller et runkent æble bør ikke bare smides ud og gå til spilde, da det ikke fejler noget. Faktisk bør alle husholdninger udnytte al mad i køleskabet, inden der bliver købt nyt.

Sådan lyder mantraet fra den frivillige bevægelse ”Stop spild af mad”, som efter otte år på bagen nu danner baggrund for lanceringen af et nyt videncenter, ”Nationalt Videncenter om Madspild”.

Videncentret er en hjemmeside, madspild.dk, som samler al viden om madspild et sted, fortæller miljø- og madspildskonsulent Esther Kristensen, som er videnansvarlig for centret.

- Mængden af informationer er nærmest eksploderet de senere år, og derfor vil vi gerne gøre det nemmere at få viden. Formålet med hjemmesiden er at samle national og international viden og gøre den let tilgængelig, siger hun.

- På hjemmesiden kan man se, hvilke forskellige initiativer der er i gang i de forskellige dele af fødevarekæden. I detailhandlen, husholdningen og fødevareindustrien. Her vil man også kunne se, hvordan man selv kan bidrage til at mindske madspild.

Ifølge Esther Kristensen er fokus på madspild et oplagt sted at sætte ind i forhold til en mere bæredygtig fødevareproduktion. På sigt vil centret gerne endnu mere. Eksempelvis udbyde kurser eller undervisningsforløb.

- Der er utroligt meget viden at hente på området, og derfor håber vi, at mange forskellige aktører vil være med til at bidrage til projektet, siger Esther Kristensen.

Centret har fået midler fra Metro-Schrøder Fonden.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.