*

Indland

Her er Danmarks første selvkørende minibus

I første omgang kører Olli rundt på vejene med en hastighed på omkring 19 km/t.

Olli - den nye, selvkørende eldrevne minibus, der efter planen skal begynde sin testkørsel i Vesthimmerlands Kommune i efteråret - har kapacitet til at lære og analysere store mængder data.

Bussen er en delvist 3D-printet bus lavet af selskabet Local Motors.

Den er bygget med 30 sensorer, der registrerer omgivelserne, og ifølge Local Motors kan Olli reagere hurtigere end en menneskelig fører.

Førerløse busser skal spare tid i Vesthimmerland

Samtidig belaster den - på grund af produktionsmetoderne og det faktum, at den kører på elektricitet - ikke miljøet så meget som benzin- eller dieseldrevne køretøjer.

Bussen bevæger sig rundt i trafikken via en kunstig intelligens udviklet af IBM kaldet Watson Internet of Things.

Der kan være op mod 12 passagerer i en Olli-bus.

Foto: Local Motors

Olli har siden juni været på gaden i Washington D.C., hvor det er muligt for passagerer at bestille ture via deres smartphone. 

Bussen er desuden udstyret med en software, som gør det muligt for passagerer at tale med den undervejs.

»Bussen vil kunne svare på spørgsmål om, hvordan den fungerer, hvor den er på vej hen, og hvordan den tager beslutninger,« siger Local Motors' direktør John B. Rogers jr., i en pressemeddelelse.

Ifølge John B. Rogers jr., adm. direktør for Local Motors, kan Olli svare på spørgsmål fra passagererne undervejs på turen. Foto: Local Motors

Det er uvist, hvor hurtigt minibussen kan køre, men i Washington kører Olli på offentlige veje med en hastighed på omkring 19 km/t. Local Motors har dog lovet, at bussen vil begynde at køre hurtigere, efterhånden som den bliver mere og mere gennemtestet.

Det er meningen, at Olli inden årets udgang også skal være på gaderne i Miami og Las Vegas. Og Vesthimmerland.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland

Lillelund: Vort modersmål er fucking truet

Niels Lillelund
Kommentar: Og sådan har det vistnok altid været, og der er ikke noget at gøre ved det – andet end det, man selv kan gøre.
Annonce
Annonce
Biler
Så er den her: Den koreanske GTI, som vil ind fra kulden
Hyundai er klar med sin første GTI. Det første møde med Hyundai i30 N viser, at Hyundai mener det seriøst, når de vil ind på markedet for sjove biler og blandt andet tage kampen op med Volkswagen Golf GTI. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her