*

Indland

Overblik: Studiejob sikrer revisorstuderende lav ledighed

Revisorbranchen har mange års god erfaring for at lade uddannelse og job gå hånd i hånd.

Et flertal på Christiansborg ønsker at indføre en forsøgsordning, der giver nogle kandidatstuderende mulighed for at forlænge studiet fra to til fire år for at kunne arbejde 20-25 timer i et job ved siden af.

Revisorbranchen har gode erfaringer med studerende, der kombinerer studie med arbejde, påpeger FSR - danske revisorer, der har foretaget en analyse af de revisorstuderende.

Tidligere har cirka halvdelen af de cand.merc.-aud.-studerende arbejdet fuldtid som revisor sideløbende med studiet. Som led i fremdriftsreformen har de kandidatstuderende fra juni 2015 dog skullet tage studiet på fuldtid.

FSR-analysen fra maj viser blandt andet:

  • Ledigheden for cand.merc.aud.-kandidater er markant lavere end for en række andre kandidater. For cand.merc.aud.-kandidater var ledigheden i 2012 således 4,4 procent, mens den for samfundsvidenskabelige og merkantile kandidater var 11,8 procent.
  • Også dimittendledigheden er betydeligt lavere. I 2013 var den for cand.merc.aud.-kandidater på 9 procent, mens den for samfundsvidenskabelige og merkantile kandidater var på 22,5 procent.
  • Succesraten tilskrives til dels, at cirka halvdelen af cand-merc.-aud.-studerende har haft et fuldtidsarbejde i et revisionsfirma. Til gengæld brugte de i perioden fra 2004 til 2014 tre måneder længere end gennemsnittet på at gennemføre deres uddannelse.

Kilde: FSR - danske revisorer

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
En ønskejul når livet er svært
Organisationen Ønske Jul hjælper hvert år hårdt ramte familier til at få en god jul. Siden 2012 har de sørget for, at midtjyske familier med ondt i livet også får en juleaften med alt, hvad der hører til. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her