Frivilliges arbejde booster integrationen i kommunerne

Ny undersøgelse viser, at mange kommuner bruger færre ressourcer på integration på grund af frivillige.

Frivilliges arbejde med at give nyankomne flygtninge adgang til et socialt netværk, lektiecaféer, sprogtræning og madarrangementer har en positiv effekt for landets kommuner, som skal bruge færre kræfter på integrationsarbejdet.

Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet LG Insight, som har spurgt 62 af landets kommuner på vegne af Røde Kors.

74 procent af kommunerne svarer, at de i høj eller nogen grad bruger færre ressourcer på at integrere flygtninge på grund af den frivillige indsats i lokalområdet.

Generalsekretær i Røde Kors Anders Ladekarl mener, at det har stor betydning, at Røde Kors i samarbejde med andre organisationer har indført, at alle flygtninge får en frivillig tilknyttet, når de kommer ud i mange af kommunerne.

- Vi har dokumentation for, at folk hurtigere falder til og hurtigere kommer ud på arbejdsmarkedet, fordi de har én, som vejleder dem gennem systemet, som de stoler på, og som ikke er en offentlig myndighed, siger Anders Ladekarl.

Socialrådgiver og sagsbehandler i integrationsteamet i Odder Kommune Lene Skov er en af dem, der kan mærke, at de frivilliges indsats letter hendes arbejdsbyrde.

- Det gør, at flygtningene ikke har brug for så meget kontakt til os, og at vi kan koncentrere os mere om de skal-opgaver, som vi har.

- Vi er pressede nu i forhold til det praktiske omkring at modtage flygtninge. Så det hjælper os, at de frivillige giver dem et socialt netværk og overtager de almindelige samtaler om samfundet og en ny hverdag i et nyt land, lyder det fra Lene Skov.

I Odder Kommune har frivillige blandt andet arrangeret en cykelskole for kvinder, frimenigheden har startet en søndagscafé, og efter et velbesøgt borgermøde sidste forår kom idéen til Café Tal Dansk.

Ifølge en af de frivillige på caféen Lise Becher er projektet en succes.

- De mennesker, som vi har med at gøre, de bliver rigtig gode til at tale dansk. Det kan godt være, at de var blevet det alligevel, men vi tvinger dem jo, forstå mig ret, til at tale dansk, når de er hos os, siger hun.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.