Talentfuldt søskendepar brød karakterskalaen

Søren og Marianne Dige fra Aarhus og Skanderborg har begge fået en hue på hovedet og et studenterbevis i hånden med et karaktersnit på over 13.

Artiklens øverste billede
Stærk duo: Søren og Marianne Dige bryder begge karakterskalaen med snit på hhv. 13,2 og 13,1 fra Aarhus Handelsgymnasium og Skanderborg-Odder Handelsskole.

20-årige Søren Dige har egentlig travlt med at synge, råbe og drikke øl, mens han og studiekammeraterne med blå studenterhuer på hovederne triller gennem Aarhus' gader på lastbilens åbne lad. Alligevel har han tid til at tage telefonen og med hæs stemme fortælle sin og søsterens historie, da Jyllands-Posten ringer.

»Tillykke med det!«

»Tak, tak!,« lyder det i den anden ende.

Med karaktergennemsnit på 13,2 og 13,1 bryder de to søskende, Søren og Marianne Dige, der begge netop er blevet studenter, karakterskalaen.

De to "superstudenter" har begge gået på handelsgymnasiet, men i hver sin by. Søren Dige bor nemlig hos faren i Risskov, mens 19-årige Marianne Dige bor hos moren i Skanderborg. Desuden har både bror og søster gået på Akademiet for Talentfulde Unge i region Midtjylland, der er et tilbud til fagligt stærke og motiverede gymnasieelever.

Søren Dige peger på »oprigtig interesse« som årsag til de usædvanligt høje karakterer.

»Det handler om at have en oprigtig interesse for de fag, man læser, for at lære noget og tilegne sig ny viden. Og så at få lavet sine ting,« siger han og tilføjer, at der selvfølgelig også skal være plads til venner og sociale aktiviteter udover studierne.

»Man hører meget om de her 12-tals piger, som bruger al deres tid på at studere, men jeg synes også, at det er rigtig vigtigt at have et socialt liv ved siden af for at kunne motivere sig selv.«

Mens Marianne Dige har en praktikplads på en virksomhed i USA linet op, får Søren Dige sin daglige gang på Aarhus Universitet efter sommerferien, hvor han skal læse Erhvervsøkonomi. Og selvom den nyudklækkede student endnu ikke har modtaget et optagelsesbrev fra studiet, er han slet ikke i tvivl om, at han vil blive optaget. Sidste år lå karaktergennemsnittet for de nye studerende på uddannelsen nemlig på 6,9.

Og selvom Søren Dige derfor ikke kommer til at "bruge" sit fine snit, er han ikke i tvivl om, at det er det rigtige valg for ham.

»Det er vigtigt, at man gør det, som man har lyst til, og ikke bare hvad andre forventer af én. Man skal følge sine egne drømme og gøre det, man selv vil.«

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.