Annonce
Indland

Islamisk studenterforening: En storm i et glas vand

Den kritiske opmærksomhed om kønsopdelte arrangementer på CBS er helt forfejlet, mener Islamic Academic Association.

Det er en storm i et glas vand.

Sådan betegner den relativt nystartede studenterforening Islamic Academic Association – IAA –det kritiske lys, der har været på foreningens første møder på Copenhagen Business School, CBS.

Det var Radio24syv, der i sidste uge berettede om kønsopdelte arrangementer. Det gjaldt bl.a. et møde med titlen ”kvinden i islam”, hvor det fremgik af opslaget, at kun kvinder havde adgang. I februar havde foreningen haft et arrangement med titlen ”en undersøgelse af de koranske termer”. På foreningens Facebookside kan man se, hvordan kvinderne her sidder bagest i auditoriet, mens mændene sidder forrest.

IAA har hidtil forholdt sig tavs, men udsendte mandag en pressemeddelelse. Heri lyder det, at det aldrig har været intentionen at foretage en kønsopdeling.

Om arrangementet kun for kvinder forklarer IAA, at det blev holdt som reaktion på, at meget få kvinder viste interesse for et forudgående sportsarrangement, hvorfor der opstod et ønske om at lave noget, der henvendte sig specielt til kvinder. Desuden findes der andre studenterforeninger, der henvender sig til kvinder, og derfor vurderede man ikke, at det ville være problematisk, lyder det i pressemeddelelsen.

Universiteter: Kønsopdeling hører ingen steder hjemme

Til arrangementer med både mænd og kvinder er det alle frit for, hvor de vil sætte sig, understreges det.

»Det skal på det kraftigste betones, at IAA ikke kønsdiskriminerer, hvad angår kønsopdeling i sine arrangementer. Ligeledes har IAA ikke et fast reglement omkring dette eller på nogen måde instrueret gæster, deltagere eller medlemmer om at placere sig på en vis måde,« skriver foreningen.

Jyllands-Posten ville gerne have spurgt IAA, om det så er helt tilfældigt, at alle mændene sætter sig forrest, mens alle kvinder sætter sig bagest, men formand Yasar Rafique har ikke ønsket at stille op til interview og uddybe pressemeddelelsen.

Ifølge Radio24Syv tog store dele af oplægget til mødet om ”kvinden i islam” udgangspunkt i tekster og tanker fra Sayyid Qutb, der som tidligere medlem af Det Muslimske Broderskab var kendt for en hardcore islamistisk ideologi, antisemitisme og opfordring til kamp mod Vesten.

Men de kilder, der inddrages, er ikke udtryk for foreningens holdninger, understreger IAA, der desuden tager afstand fra beskrivelsen af, at der skulle være foregået ”koranundervisning”. Der inddrages relevante akademiske kilder – både af forskellige vestlige og ikkevestlige kilder – med forskellige syn på temaet for at opnå et nuanceret billede, pointeres det.

Patrick Gram, kommunikationschef for CBS, har holdt et møde med IAA og præciseret, at der ikke må finde kønsopdelte aktiviteter sted, hvor f.eks. kun kvinder har adgang. Men om mænd og kvinder ud fra en kulturel norm sætter sig på en bestemt måde i et auditorium, kan CBS ikke blande sig i, så længe det sker frivilligt og uden påbud fra foreningens side, pointerer han.

»Men vi har givet foreningen det råd herfra, at hvis de ikke vil skydes i skoen, at de laver kønsopdelte arrangementer, så sørg dog i det mindste for at opfordre til, at kønnene blander sig, så det ikke kan fortolkes som sådan,« siger Patrick Gram.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
CBS
JP mener: Dimittendsatsen bør sænkes
Hellere sænke skatten på de højt uddannedes arbejde end at understøtte netop færdiguddannede, der har brug for en tænkepause.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her