Indland

De tabte på Bispebjerg – nu har de vundet internationalt

”Selvfølgelig kan man ikke have sådan et hospital,” har vicedirektøren på Bispebjerg udtalt om det projekt, som han lod tabe, selv om rådgiverne pegede på det som vinder. Nu har projektet fået en international pris.

C.F. Møller har netop vundet en international pris for netop deres skrottede Bispebjerg-projekt.  Det skete onsdag på en stor messe i Cannes. Illustration: C.F. Møller

Alle rådgivere på Bispebjerg Hospital var enige i juli 2015: Arkitektfirmaet C.F. Møller og deres team havde leveret det bedste bud på det nye akuthus til 1,6 mia. kr.

På samtlige parametre var C.F. Møllers projekt det stærkeste, lød vurderingen enstemmigt fra bygherrerådgiverne Drees & Sommer og deres tre danske underrådgivere fra bygherrerådgivningsfirmaerne MplusA, EKJ og Sweco.

Alligevel endte et andet team med arkitekterne KHR i spidsen med at vinde – selv om bygherrerådgiverne vurderede, at dette projekt var det dårligste af de tre konkurrerende. Men nu har det tabende C.F. Møller –team vundet en international pris for netop deres Bispebjerg-projekt.  Det skete onsdag på en stor messe i Cannes.

En række mails, som Jyllands-Posten har omtalt de seneste uger, indikerer, at særligt  vicedirektør på Bispebjerg Claes Brylle Hallqvist og byggechef Vagn Risby Mortensen pressede på for at få KHR som vinder frem for C.F. Møller.

I torsdagens udgave af Jyllands-Posten forklarede Claes Brylle Hallqvist, at han eksempelvis meget sent i forløbet selv fandt ud af – da han sad med en lineal – at to senge ikke kunne passere hinanden på gangene i C.F. Møllers projekt.

Vinderen af milliardbyggeri Rønnebærrene er sure

”Jeg har aldrig før hørt om et hospital, hvor to senge ikke kan passere hinanden, og selvfølgelig kan man ikke have sådan et hospital,” sagde Claes Brylle Hallqvist.

Flere personer fra forhandlingsgruppen på Bispebjerg-projektet afviste dog at have overset problemet med gangbredderne – der var tale om opdigtet kritik fra Claes Brylle Hallqvist, lød det fra flere,

Tilbage står, at det projekt, som Claes Brylle Hallqvist hældte ned ad brættet, nu har vundet en internationale arkitekturpris i Cannes – nemlig den prestigefyldte MIPIM Architectural Review Future Projects Award i kategorien ”Old and New”.

”Vi har hele tiden ment, at vi havde skabt et godt projekt på Bispebjerg. At vi nu har vundet en international pris for det, gør os kun endnu mere stolte,” siger partner og bestyrelsesformand i C.F. Møller, Klavs Hyttel.

Vicedirektør på Bispebjerg Hospital Claes Brylle Hallqvist mener dog ikke, at man skal lægge ret meget i arkitekturprisen.

”Dommerkomitéen har nok fået indsendt hundredvis af projekter, og det er ikke en meget stor jury, som sidder og gennemgår dem. De har ikke som os brugt hundredvis af timer på at gennemgå projektet,” siger Claes Brylle Hallqvist, der undrer sig over, at C.F. Møller har indstillet projektet, når det ikke endte som vinder.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her