*

Indland

Kommuner konkurrerer om ny politiskole i Vestdanmark

Flere kommuner er klar til at huse ny politiskole i den vestlige del af Danmark. 16 kommuner har meldt sig.

Flere kommuner byder ind med ønske om at få en ny vestdansk politiskole placeret i deres kommune.

16 kommuner har indtil videre henvendt sig til Justitsministeriet for at få politiskolen til deres kommune.

Og de nye kommuner på listen er Skive, Aalborg, Brønderslev og Favrskov Kommuner. Det oplyser Justitsministeriet i et svar til Folketinget.

I januar oplyste ministeriet, at Esbjerg, Fredericia, Haderslev, Herning, Holstebro, Horsens, Kolding, Randers, Silkeborg, Skanderborg, Svendborg og Sønderborg havde lagt billet ind til at få politiskolen.

Skive var ved en fejl ikke kommet på listen og er derfor nu blevet tilføjet sammen med Aalborg, Brønderslev og Favrskov, der efterfølgende har henvendt sig til ministeriet.

Den vestdanske politiskole er en del af aftalen om politiets og anklagemyndighedens økonomi 2016-2019, "Et styrket politi. Et tryggere Danmark".

Et af Rigspolitiets krav til den nye politiskole er, at skolen helst ikke skal placeres længere væk end to timers udrykningskørsel fra København.

Den nye politiskole skal imødekomme politiets fremtidige behov for at få uddannet flere politibetjente og hjælpe med at øge aktiviteten i udkantsdanmark.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu

Kommentar: Har Donald Trump gebis? Husk spørgsmålstegnet!

Et medie må aldrig blive en aktør. Så enkelt er det, om end det i tilfældet Trump kræver en særlig selvdisciplin. Man kan også bare kalde det professionalisme.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her