*

Indland

Fly med 150 charterturister sikkerhedslandede i Polen

Hele natten har charterrejsende fra Billund på vej til Tyrkiet ventet i Warszawa uden mad og drikke og et sted at sove.

Efter få timers flyvning måtte flyet med de danske chartergæster nødlande i Warszawa. Foto: Privat

Et tyrkisk fly fra Corendon Airlines fyldt med danske chartergæster fra Billund måtte sent lørdag aften af sikkerhedsmæssige årsager mellemlande i Warszawa på vej til Antalya i Tyrkiet.

»Vi fik ikke nogen informationer om noget som helst, og de fleste af os fik heller noget at spise eller drikke. Vi sad bare på nogle bænke i en tom lufthavn, hvor alt var lukket, og ventede. Nogle faldt i søvn på gulvet.«

Sådan lyder det fra Lisette Olsgaard fra København, som er en af de cirka 150 charterturister, der lørdag aften lettede fra Billund med kurs mod en uges ferie i Tyrkiet.

Seks fulde briter tvang Ryanair-fly til at lande i Berlin

Rejsen havde de købt hos rejseselskabet Detur, der med sloganet "Vi skaber minder for livet" årligt sender 34.000 danskere på charterrejse til primært Tyrkiet.

Allerede da det chartrede fly med 40 minutters forsinkelse lettede fra Billund kl. 20.10 lørdag aften, gik der noget galt.

»De, der sad nede bag i flyet, fortæller, at de kunne høre et højt bump,« siger Lisette Olsgaard.

Men flyet fortsatte sin opstigning, og først et par timer senere fik passagererne at vide, at piloten af tekniske årsager var nødsaget til at foretage en landing i Warszawa.

»Vi cirklede rundt over Warszawa i et godt stykke tid - måske 45 minutter, før vi fik lov til at lande. Det var meget utrygt,« siger Dorthe Christensen fra Vejle, der en af de andre passagerer, som var med om bord.

»Jeg tror slet ikke, at det fly skulle have været i luften. Vi har snakket med en af stewardesserne, som siger, at det var et stykke af halepartiet, som faldt af, da vi lettede. Jeg har også snakket med mange af de folk, som sad bagest i flyet. De siger, at der lød et højt bump, da vi lettede. Jeg kunne ikke høre det, fordi jeg sad oppe foran,« siger hun.

Passagererne fra charterflyet måtte sove på gulvet i lufthavnen i Warszawa. Foto: Privat
På landingsbanen i Warszawa ventede udrykningskøretøjer på landingsbanen, og passagererne blev gelejdet ind i terminalen, stadig uden at de fik informationer om, hvad der var årsagen til nødlandingen, og om hvad der skulle ske.

»De er forpligtet til at give os informationer og mad og drikke. Vi fik ikke nogen af delene. Folk lå på gulvet og sov,« siger Lisette Olsgaard.

Dorthe Christensen fra Vejle tager en blunder på en bænk i lufthavnen. Foto: Privat
Tidligt i morges blev passagerne sendt ind i et andet fly, og med otte timers forsinkelse landede de - efter en anstrengende nat i Polen - søndag morgen kl. 7.35 i Antalya.

Marketingchef Claus Gregersen fra Detur har endnu ikke overblik over hændelsesforløbet.

»Jeg er nødt til at afvente de tekniske detaljer, før jeg kan sige mere om, hvad der er sket,« siger han.

Claus Gregersen oplyser, at passagerne vil få kompensation for forsinkelsen. Hvor meget ved han endnu ikke.

Det ufrivillige ophold i Warszawa kostede passagererne en anstrengende nat og otte timers forsinkelse. Foto: Privat

 

Lisette Olsgaard fra København. Foto: Privat

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland

Lillelund: Vort modersmål er fucking truet

Niels Lillelund
Kommentar: Og sådan har det vistnok altid været, og der er ikke noget at gøre ved det – andet end det, man selv kan gøre.
Annonce
Annonce
Biler
Så er den her: Den koreanske GTI, som vil ind fra kulden
Hyundai er klar med sin første GTI. Det første møde med Hyundai i30 N viser, at Hyundai mener det seriøst, når de vil ind på markedet for sjove biler og blandt andet tage kampen op med Volkswagen Golf GTI. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her