Indland

Turist med bæltetaske udløste stor politiaktion ved Christiansborg

Bomberyddere og kampklædte betjente rykkede ud til Christiansborg, da man frygtede, at en mand havde sprængstoffer på sig. Det viste sig at være en ufarlig bæltetaske.

Terrorfrygten stak i dag sit grimme hoved frem ved Christiansborg. Resultatet blev en omfattende politikaktion.

Kort før kl. 13 torsdag rykkede kæmpklædte betjente massivt ud, efter at have fået et tip om, at en mand i rød jakke bar en mistænkelig bæltetaske på slotspladsen foran Christiansborg.

Manden blev »pacificeret« og tvunget ned på jorden af betjente ved indkørslen til Prins Jørgens Gård, hvor også en anden person blev råbt an af politifolk med trukne pistoler. Samtidig blev Christiansborg afspærret af sikkerhedshensyn, og der blev lukket for al indgang og udgang.

Kort efter kunne Københavns Politi heldigvis afblæse alarmen:

»Politiet er ved at være færdige ved Christiansborg. En mand, var iført en »mistænkelig« bæltetaske - dog legalt forhold,« skrev politiet på Twitter.

Forinden var bomberyddere ankommet til slotspladsen, og kampklædte betjente med automatrifler havde taget opstilling rundt om Christiansborg samt inde i bygningen. I forhallen stod betjente med hjelme og våben trukket.

Kampklædte betjente med automatrifler blev hurtigt udstationeret rundt om Christiansborg. Bombefrygten blev heldigvis hurtigt afblæst. Foto: Katrine Marie Kragh

Christiansborg blev lukket for ind- og udgang, mens dramet stod på. Foto: Joachim Adrian

Bomberyddere blev tilkaldt for at udnersøge den mistænkelige bæltetaske. Foto: Joachim Adriam

En mand i en rød jakke blev tilbageholdt ved indkørslen til Prins Jørgens Gård, hvor hovedindgangen til Christiansborg ligger. Foto: Jens Ehlers

Politiet har nu ophævet afspærringerne, og situationen er tilbage til normalen. Over Christiansborgs højtaleranlæg blev det for kort tid siden oplyst, at politiet har styr på situationen, og at det atter er tilladt at forlade huset.

Manden var en italiensk turist, som blev fundet mistænkelig, fordi der stak nogle gule ledninger ud fra hans bæltetaske, oplyser politiet.

Turisten blev efterfølgende taget med på stationen, men han har ikke gjort noget ulovligt.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Campingtendenser 2018: Vi skal lære at sige glamping
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Den klassiske Volvo stationcar er tilbage
Har du savnet den ikoniske store svenske stationcar med plads til det hele, så er der håb forude. Til august er Volvo klar med en ny V60, der er større end den gamle V70. 
Se flere
Hold computeren sund: Undgå at hente disse programmer
Er din computer langsom, så hold dig fra at hente diverse optimeringsprogrammer, lyder rådet fra computerekspert. De har alligevel ingen virkning, siger han. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her