Indland

Chikane-offer fra Mariager efter dokumentar: Jeg er blevet offentligt hængt

Tulle Krøyer indrømmer at have løjet over for sin ekskæreste, men fastholder, at chikanen mod familien har fundet sted.

Tulle Krøyer, den ene halvdel af det lesbiske par, der i 2014 blev chikaneret i Mariager. Foto: Joachim Ladefoged

Tulle Krøyer, den ene halvdel af det lesbiske par, som i efteråret 2014 var centrum for en voldsom chikanesag i Mariager, er ikke tilfreds med, hvordan hun på det seneste er blevet fremstillet i medierne.

Mandag sendte DR1 dokumentaren "Løgn eller chikane i Mariager", hvor en række af Tulle Krøyers bekendte fortæller om løgnehistorier, hun tidligere har fortalt og sår tvivl om, hvorvidt Tulle Krøyer og hendes kone overhovedet har været udsat for den chikane - og i så fald om den udpegede gerningsmand er den rigtige - som de påstår.

I et Facebook-opslag mandag aften forsvarer Tulle Krøyer sig mod mistanken og kalder DR's journalistik for »mikrofonholderi«.

»I dag bliver jeg offentligt hængt,« indleder Tulle Krøyer sit offentlige Facebook-opslag, der siden er blevet gjort privat. Flere personer har dog forinden nået at tage et skærmbillede af opslaget, der nu er at finde på bl.a. Twitter.

Lesbisk par chikaneret ud af by

I dokumentaren fortalte en tidligere kæreste, at Tulle Krøyer ikke fortalte sit rigtige navn, og at hun i løbet af forholdet løj både sin mor død og sig selv dødeligt syg i en ganske omfangsrig historie. Og en tidligere kollega fortalte om, at Tulle Krøyer havde fortalt på sin arbejdsplads, at hun ejer mange ejendomme, som hun lejer ud - en historie hvis rigtighed kollegaen såede stærk tvivl om, da Tulle Krøyer ikke kunne dokumentere sine påstande.

Historier, som Tulle Krøyer bekræfter har fundet sted.

»Har jeg løjet? Ja, jeg har. Har jeg ændret navn? Ja jeg har. Har jeg haft en fake FB-profil? Ja, jeg har,« skriver hun.

Men hun fastholder, at chikanen er foregået, og at familien har betalt en høj pris for det.

»Stil jer selv det spørgsmål, om I har noget i jeres historie, som I ikke er stolte af. Hvordan ville I have det med at melde en uafhængig forbrydelse til politiet for derefter at få endevendt jeres privatliv?,« spørger Tulle Krøyer.

Mariagersagen Var gernings-manden kendt af familien?

I DR-dokumentaren blev det også forklaret, at Tulle Krøyer på forhånd kendte den mand, hun udpegede som gerningsmanden til chikanen. Gennem forløbet har hun ellers hævdet, at hun ikke kendte manden på forhånd - men det viser sig, at Tulle Krøyer kendte ansigt og navn på den mand, der nu er mistænkt, før hun identificerede ham ud fra et billede hos politiet.

Chikanesagen begyndte at rulle, efter at ukendte gerningsmænd i løbet af 2014 var begyndt at lægge anonyme breve i familien Krøyers postkasse med beskeder om, at homoseksualitet er en synd. Senere blev indholdet af brevene mere truende, der blev kastet hundelort ind i parrets have, og et anonymt brev blev sendt til et af børnenes børnehave.

»Hele vores liv drejer sig om det nu. Hvad bliver det næste. Det er jo helt uvirkeligt, man kan ikke forholde sig til det. Så vi er nødt til at flytte,« sagde Tulle Krøyer dengang til TV 2.

Mand anholdt og sigtet for hærværk mod lesbisk par

Chikanesagen tiltrak sig megen opmærksomhed, og der blev arrangeret en støttemarch for det chikanerede par.

Selv Christiansborg-politikere som Pia Olsen Dyhr (SF) og Jacob Engel-Schmidt (V) kommenterede sagen som »udansk« og et tegn på manglende tolerance og rummelighed.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland

Danmarksbilleder: Vinterens lys

Jyllands-Postens fotografer er vidner til både hverdagen og livets store begivenheder. Følg med her og se et nyt danmarksbillede alle hverdage.
Annonce
Annonce
Her laves 35 mio flasker vin om året: Og i tre dage opfordres til sanseløs druk
Med sine alsidige lokalklimaer og en produktion af 35 mio. flasker vin årligt er Israel en ambitiøs spiller på vinmarkedet, selv om alkohol for mange israelere er forbeholdt festdage. 
Se flere
Bolig
Husk havens gæster: Giv rigeligt med god mad, så kommer de igen
Netop nu har havens fugle brug for hjælp til at komme gennem den kolde tid. Vinterfodring er med til at hjælpe bestanden, så vi også til forår og sommer kan glæde os over solsorte, mejser og spurve. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her