Indland

Fakta: Sådan forløb angrebene i København

Det er et år siden, at skudattentaterne mod Krudttønden og den jødiske synagoge i København fandt sted.

Årsdagen for skudattentaterne mod kulturhuset Krudttønden på Østerbro og den jødiske synagoge i København markeres søndag. To personer - foruden gerningsmanden - omkom i forbindelse med skudangrebene.

* Lørdag 14. februar 2015 klokken 15.33 angreb Omar Abdel Hamid el-Hussein et debatarrangement om ytringsfrihed på Krudttønden i København. Han affyrede 28 skud med et M95-gevær.

* Den 55-årige filminstruktør Finn Nørgaard blev dræbt af skud i brystet, og fire betjente blev såret.

* Umiddelbart efter skød Omar Abdel Hamid el-Hussein med sit våben ind gennem glasdøren til kulturhusets café, hvorefter han flygtede til fods.

* Debatmødet var arrangeret af Lars Vilks Komiteen, der har til formål at arrangere møder med den svenske tegner Lars Vilks. Han tegnede i 2007 profeten Muhammed som en hund, og han har siden været under beskyttelse.

* Den franske ambassadør Francois Zimeray skulle have talt ved arrangementet.

* Natten til søndag skød og dræbte Omar Abdel Hamid el-Hussein den 37-årige Dan Uzan, som holdt vagt ved den bat mitzva, som fandt sted i synagogen i det indre København.

* Tidligt 15. februar blev den formodede gerningsmand Omar el-Hussein dræbt i en skudveksling med betjente fra Aktionsstyrken fra PET på det ydre Nørrebro i København.

Kilder: Ritzau

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Om temaet

Lørdag den 14. februar ramte et terrorangreb København. I løbet af 16 timer blev to civile dræbt og fem politibetjente såret, inden gerningsmanden blev skudt og dræbt af politiet.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her